Вижте какво посъветва политиците ни Дядо Николай по повод сложната обстановка след изборите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
09:12 / 22.05.2013
3745
След вчерашния цирк, който сътвориха в парламента новите-стари политици, Митрополит Николай Пловдивски излезе с призив. Притеснен от разногласията, които едва не доведоха до ръкопашен бой, духовникът обяви официалната си позиция. Ето какво споделя Митрополит Николай:

"В глава трета на Евангелието от свети Марк има два знаменателни реда, в които Иисус казва: "Ако някое царство се раздели на части една против друга, това царство не може устоя; и ако някой дом се раздели на части една против друга, тоя дом не може устоя" /Марк 3:24- 25/. Велик е Божият промисъл, велико е Словото Божие, не мислите ли? Нашето царство в момента се е разделило на такива части, че няма как да не видим, че тук е намесен пръстът Божи. От гледна точка на Светата православна църква, в математическото подреждане на депутатските мандати в съотношение 120:120, както и в комбинациите между тях, които занимават медиите, аз много ясно разчитам Божията Воля. А тя е: никой човек или група не могат да бъдат самостоятелно господар на България! Всяка светска власт произхожда от Бога; Бог в момента НЕ даде властта никому. Тя е у него (както е у него по принцип) и той ще си я прибере в мига, в който прецени, че се налага.

Надявам се, чувствате красотата и силата на императивното послание, което Бог отправя към нашите политици: "Или се споразумейте в името на народното добро, или ако разделените части тръгнат една против друга, това царство не може устоя. Този дом не може устоя." Наистина Бог непрекъснато ни изпраща знаци и ни дава шансове. Стига да можем да разчитаме знаците и да приемаме шансовете със смирение. Наистина е впечатляващо: в момента, за да се излъчи правителство, първо трябва да се постигне принципно съгласие между абсолютно противостоящи си политически сили. Сега, в следващите дни спешно трябва да се открият и приложат на практика онези толерантност, жертвоготовност, смирение и позитивизъм, които ни липсваха много години и заради което сме на сегашното положение.

Така че знакът е пределно ясен: политиците могат да запазят и упражнят властта, която теоретично е дадена на парламента като цяло, само и единствено ако се съгласят, че ще я използват за добро. Че ще лансират добри идеи, че ще подкрепят добри хора, че ще приемат добри и разумни решения. Че ще започнат да обичат народа си, както обичат себе си.


Виж коментарите (4)

Още по темата (455):
02.05.2023 Плащаме 4400 евро на Местан и ЕСПЧ, защото Изборният кодекс не му дава да агитира на майчин език
17.01.2014 Еврокомисия ще разследва сигнали от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС
19.10.2013 Костинбродският кьорфишек, или как рибата излезе цаца
18.10.2013 ГЕРБ излезе с декларация по случая "Мултипринт"
14.10.2013 Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за костинбродските бюлетини
17.09.2013 Бойко: Станишев е финансирал предизборната си кампания с пари на Пловдивския панаир
Още новини от Новини от Пловдив:
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).