Вечер на математиката в ОУ "Елин Пелин"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:16 / 30.03.2015
1104
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Елин Пелин":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Математиката влиза в тв студиото на училище "Елин Пелин". Това ще стане утре вечер, когато пред зрителите на живо, каквито ще бъдат родителите и гостите, възпитаниците на училището ще покажат, че точната наука е много важна и трябва да се знае отлично. 

Под формата на ТВ предаване, момчетата и момичетата от клубовете "Знание и успех Питагор", "В дълбините на математиката", и "Забавната математика", които са по програма "УСПЕХ" ще представят знанията си, които им дават стабилна подготовка за кандидатстване след това в математическата гимназия или в елитните езикови средни училища.

През тази учебна година учениците от ОУ "Елин Пелин" се включиха в международното математическо състезание "Математика без граници", в което взимат участие 23 страни от целия свят. 

След есенния кръг сребърен медал бе връчен на Мира Христева, а бронзов на Емилия Моллова - ученички от 5а клас. На втория етап на състезанието нашите призьори са много повече. Техните медали и грамоти ще им връчи директорът Татяна Вангелова, след като приключи Вечерта на математиката.

За да продължат и занапред успехите сред децата на "Елин Пелин", освен в редовните часове математика се и изучава и в СИП.А в клубовете по проект "УСПЕХ" - "Знание и успех - Питагор" , "В дълбините на математиката" и "Забавна математика" надграждат своите знания и научават любопитни факти от областта на математиката. 

Момчетата и момичетата се учат как се съставя и презентира математическа задача. Това пък ще помогне на тези, които занапред решат да учат информационни технологии и системи.

Вечерта на Математиката е на 31 март от 17, 30. Тогава ще бъдат наградени и изявените ученици.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят редица правилници и наредба на Община Пловдив
Знаковата сграда, която Пловдив загуби завинаги
Катя Стоилова, БСП: Повишаване на тежестта на наказанията за изос...
Ивета Балева от Starbucks Парадайз Център ще представя България н...
Риба на фурна с гарнитура докара разстройство на деца в Пловдив
Откриха много наркотици в апартамент в Кючука!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).