Вечер на Дебюси и клавирната музика на ХХ век

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:00 / 15.06.2012
674
С концерта си днес, 15 юни, от 20 часа в Етнографския музей клавирното дуо Красимир Тасков - Ростислав Йовчев прави своеобразен преглед на клавирната музика на 20 век и реверанс пред Клод Дебюси. Неговата 150-годишнина известните наши пианисти отбелязват с 2 творби за 4 ръце.

Тасков - Йовчев, активно концертиращи у нас и зад граница и като солисти, и като камерни изпълнители, ще отбележат с концерта си годишнини от рождението и на други големи композитори - 130 на Шимановски, 130 на Стравински, 60 на Атанас Атанасов. Красимир Тасков ще изпълни самостоятелно четири пиеси на Арно Бабаджанян и две свои - заедно с Йовчев.

Красимир Тасков и Ростислав Йовчев са преподаватели в Националната музикална академия.

Съботата, 16 юни, е вписана в програмата на фестивала със специален шрифт. Така е защото в този ден е концертът на младите дарования. От 11 часа в аулата на пловдивското музикално училище е изявата на учениците лауреати на наши и международни конкурси, стипендианти на Министерството на културата.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!
Такситата в Пловдив искат да возят на по-високи тарифи
Инцидент в северната част на Пловдив!
Савина Петкова обясни за премахването на ранните и късните курсов...
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).