Важността на летище Пловдив за туризма обсъдиха на кръгла маса днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:26 / 15.04.2009
1171
Министърът на транспорта Петър Мутафчиев взе участие днес в кръгла маса на тема "Развитието на Летище "Пловдив" и влиянието му за стимулиране на икономиката в региона - законодателни промени за насърчаване на публично-частното партньорство и инвестициите". В дискусията взеха участие представители на Министерството на транспорта, Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация", Летище "Пловдив", общините в региона, туристическия и авио бизнеса.

"Чрез изграждането на добра инфраструктура ние създаваме условия за бизнеса, а вложенията в инфраструктура са безспорна мярка в условията на криза", заяви министър Мутафчиев по време на дебата. "Очакваното развитие на превозите, които ще се извършват от летището, ще създадат благоприятни условия за развитието на икономиката в района и откриването на нови работни места", подчерта той. В процеса на разискване бяха засегнати и въпросите за работата по разширението на летището, промените в Закона за гражданското въздухоплаване, които да разрешават отдаването не само на цели летища, но и на части от тях, възможностите за концесиониране на отделни части от летищата и нуждата и възможностите за създаването на Държавно предприятие "Летищна инфраструктура".

На дискусията като общо становище се прие изводът, че развитието на Летище "Пловдив" е жизнено важно за бъдещето на туристическия бранш в региона и това е правилният подход на държавата за подпомагане на регионалните икономики.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив
Готова е най-новата улица в Пловдив
4517 нарушения за 5 дни в Пловдив и региона!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).