VI международна дентална лазерна академия в МУ Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:30 / 02.04.2015
1598
Денталният факултет към Медицинския Университет в Пловдив е един от малкото клинични центрове в Източна Европа, сертифициран за обучение и работа с дентални лазери. 

Създаденият през 2012 година лазерен център към Факултета разполага с уникална апаратура, подходяща за лечение на различни заболявания на зъбите и устната кухина. 

Признание за положените усилия от екипа на центъра е и фактът, че миналата година в Париж, на свое редовно заседание, бордът на Европейската дивизия на Световната федерация по лазерна дентална медицина (WFLD-ED) избра единодушно партньорската кандидатура на Факултета и Лазерното дентално общество за домакин на Международния конгрес на WFLD-ED през 2017г. 

Този избор само потвърди, че Пловдивският факултет е завоювал нужния международен престиж. Лекции, курсове и клинични демонстрации ще бъдат част от шестото издание на "Денталната лазерна академия", която ще се проведе във ФДМ-Пловдив от днес до 4 април. 

Основната цел на този форум е да представи новостите от света на денталните лазерни технологии и тяхното клинично приложение.

"Възможността български зъболекари да бъдат обучени теоретично и практически от световни имена в тази модерна и бързоразвиваща се област е уникалната полза от Академията", заяви деканът на Факултета по дентална медицина проф. д-р Георги Тодоров. 

Все повече студенти започват да се интересуват от Лазерната дентална медицина. Тя не е залегнала в задължителната им програма, но през факултативен курс на обучение във Факултета в Пловдив само през 2014 година са преминали 36 бъдещи зъболекари. 

"Лечението с лазери става все по-търсено и от пациентите, защото се различава от традиционните методи по това, че е минимално травматично, а възстановяването е в много кратки срокове", обобщи доц. д-р Георги Томов, ръководител на лазерния център към Факултета. 

За участниците в тазгодишното издание на лазерната Академия са подготвени лекции на различни важни теми. Гост-лектори ще бъдат водещи преподаватели от WFLD, а също така и изтъкнати български специалисти. Сред тях са проф. Н. Гутхнехт (Германия), проф. А. Усумез (Турция), доц. Т. Тосун (Турция), д-р Н. Чинифоруш (Иран), д-р К. Арапостатис (Гърция), доц. А. Белчева, д-р В. Бозалиева, д-р Е. Миронов и др. Нови акценти в Академията са лекциите по приложение на лазерите в протетичната дентална медицина и CAD-CAM технологиите. 

Тази година отново ще бъде организирана постерна сесия, на която младите колеги ще могат да представят своите разработки, както и тематични предконгресни курсове, акредитирани от Българското дентално лазерно общество. 

Участниците ще имат възможността да наблюдават и голям брой клинични демонстрации върху пациенти в реално време.

При откриването на Академията проф. Христо Кисов ще бъде официално обявен за почетен член на Българското дентално лазерно общество и награден за приноса му към развитието на лазерната дентална медицина в България. 

Награждаването е днес от 17 часа във Факултета по дентална медицина на Медицинския Университет в Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
От ЕВН са изпратили заявление за нови цени на парното в Пловдив
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).