В Регионалния етнографски музей - Пловдив отриват 11-то международно биенале "Майстори на карикатурата"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:22 / 28.09.2021
1011
Заповядайте на 1 октомври от 18:00 ч. в РЕМ – Пловдив на откриването на единадесетото издание на международното биенале "Майстори на карикатурата“ на тема "Музеят“.

За пореден път обединихме творците на това интересно изкуство от цял свят. За нас е повече от любопитно да видим как храмът на музите – музеят може да бъде "охарактеризиран“ с молив или туш, както и да разберем, че зададената тема наистина премахва бариерите между хората, скъсява разстоянията, разчупва стереотипите.

В различните епохи музеите са пазители на знания и традиции, на материални и нематериални съкровища и са предпочитана дестинация за културен туризъм. Радваме се, че всички участници са "влезли“ в музея, за да ни го покажат и "отвътре“.

Те ни връщат назад във времето, разкриват ни визията на публиката за тази институция, и всичко това представено на един универсален език, разбираем за всички ценители на изкуствата и културата. Темата е особено актуална и за нас, тъй като можем да сверим "къде сме и как искаме да бъдем видяни“, а едва ли има по-подходящи събеседници от майсторите на критичното перо.

Тазгодишното биенале събра 260 карикатури от 115 автори. Те са представители на 37 страни от Европа, Северна и Южна Америка, Азия и Африка. Според регламента журито номинира 20 творци, петима от тях удостои със званието "Майстор на карикатурата“, а останалите отличи с диплом.

Карикатурите ще можете да разгледате до 31 октомври 2021 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).