В Пловдив започна най-мащабният международен форум за младежко предприемачество

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:29 / 25.04.2024
1554
"За Международен панаир Пловдив е чест отново да посрещнем най-големия форум за младежко предприемачество“, каза в приветствието си към участниците в ТФ ФЕСТ 2024 главният директор доц. д-р Иван Соколов.

Той подчерта мащабите на 27-ото издание, в което се включват близо 130 учебни предприятия от България, Белгия, Босна и Херцеговина, Косово, Румъния, Словения, Сърбия и Черна Гора. Доц. Соколов открои заслугата на организаторите за високото ниво на събитието и благодари за успешното сътрудничеството с Центъра за учебно-тренировъчни фирми към МОН и на Сдружение Българска тренировъчна централа.

Младежките бизнес екипи още вчера подредиха и брандираха сами щандовете си в Палата №6. Деловите преговори и сделки стартираха тази сутрин и преди официалната церемония бяха регистрирани множество сключени договори. Хибридният формат на Младежкия международен панаир позволява бизнес комуникация на живо и онлайн. "65 магазина предлагат своите стоки и услуги в онлайн платформата на ТФ ФЕСТ 2024“, съобщи директорът на Центъра за учебно-тренировъчни фирми и главен организатор Дария Маврудиева. Тя пожела успех на всички участници, като ги увери, че те вече са победители, защото са финалисти от много оспорвана надпревара. Конкурентното съревнование обаче продължава с предстоящите 17 конкурса в двата панаирни дни.

Победителите ще станат известни утре в 12:00 часа на официална заключителна церемония. Особено интересни се очертават да бъдат финалите в конкурса за счетоводство, за най-добра презентация и на Академията за корпоративна социална отговорност.

Прави впечатление, че изложителите са изключително ориентирани към обществени каузи и с ентусиазъм подхождат в отстояването им. Банкова структура е обвързала финансовите си инструменти с инициатива за опазването на пчелите. Сладкарска фирма предлага продукти без оцветители и консерванти, а пекарна е ангажирана с доставка на основни стоки за уязвими групи. Всичко за двора и градината с 20% отстъпка и ползотворна активност на открито рекламират компетентно младежи.

Специални грижи за домашните любимци чрез здравословни хранителни режими презентира изцяло дамска компания. Стабилно присъствие бележат учебните предприятия със спортни стоки, рехабилитационни процедури и туристически атракции. Предлагат се също висок клас козметика, луксозни автомобили, шикарни часовници и търговия с монети от благородни метали.

Сред ориентираните към високите технологии се откроява младежки тим от Русе с образователен софтуер по всички учебни дисциплини. Техният продукт съчетава интерактивност и обучение благодарение на VR очила. Учениците преживяват исторически събития, посещават географски забележителности, провеждат научни експерименти и симулации във виртуална среда с ясен и реален образ. Младите предприемачи не пропускат да споделят, че успехът им се дължи и на техните изключителни ментори от реалния бизнес.

Своеобразните домакини от Националната търговска гимназия в Пловдив поздравиха изложителите с фолклорна танцова програма, която провокира бъдещите бизнесмени да извият младежко хоро в Палата №6. Елитната пловдивска гимназия участва с 13 учебно-тренировъчни фирми с предмет на дейност: банкиране и застраховане, организиране на специални събития, търговия с леки и лекотоварни автомобили, търговия с облекло, с плюшени играчки, туроператорско агентство и фотографско студио.

Така с много настроение и усмивки започна Международният панаир на учебните предприятия ТФ ФЕСТ 2024 – Млад предприемач. Водещи на церемонията по откриването бяха миналогодишните носители на титлата Мис и Мистър ТФ ФЕСТ – Лиляна Канева и Александър Лефтеров.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Пловдив със слово за 24 май
"Лаута" се пръска по шевовете, скари и чевермета на всяка крачка,...
Пъстър панаир на занаятите, Иван Звездев е специален гост
Десетки пловдивчани бяха диагностицирани
"Ювелирно изпълнение" на шофьор в Пловдив? Видео регистратор засн...
"БСП за България" открива предизборния си павилион на Главната дн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).