В Пловдив представят историята на СДС

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:47 / 11.07.2013
1585
Представяне на книгата "История на СДС" на Донка Ботева ще се състои днес от 18 часа в Културен център "Тракарт".

Двадесет години от историята на СДС - от създаването на 7 декември 1989 година до 7 декември 2009 година е събрана на 306 страници в документалната книга на  Донка Ботева. Изданието е първо по рода си. Описани са 1472 събития и всички те са проверени. Включени са и 239 биографии на хора, които са участвали в тях.

"История на СДС" е сборник, в който няма страсти, коментари и лични позиции. Публикувани са само исторически дати, събития и основите действащи лица в тях. Представени са важните моменти, които имат отношение или са повлияли върху политическата ситуация в този период", пише в предговора към книгата си Донка  Ботева.

Документалният сборник включва данни за Седмото Велико Народно събрание, правителствата на Филип Димитров, Любен Беров, Жан Виденов, Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов. В приложенията са обхванати избирателните райони, както и народните представители, министрите и областните управители от СДС. 

Донка Ботева е родена в Габрово. Завършила е история във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий". По професия е историк-архивист. Дълги години работи в Държавен архив в Габрово като експерт и директор. През 1998 г. семейството се премества в София. Тук тя е директор на Дирекция "Обща канцелария и дипломатически архив" в Министерството на външните работи. Автор е на научни съобщения в сборници, каталози, инвентарни описи и стотици научно-популярни статии. Член на РДП от 1992 г., а по-късно - на СДС. В периода 1994-1998 г. е общински съветник и заместник председател на Комисията по култура и образование в Общински съвет - Габрово от листата на СДС.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Meteo Balkans: Към 15:50 ч. очаквайте градушки с размер на грах!
Прокуратурата в Пловдив: Афганистанците са платили по 3000 евро з...
Читател: Недомислие! Кой одобри това?
Кървава свада на улица в Пловдив, има ранени!
Жена е в болница в Пловдив след мощен взрив!
Прокуратурата в Пловдив и МВР с извънреден брифинг


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).