В Пловдив отбелязват Световния ден на аутизма

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:47 / 28.03.2013
1129
На 2 април от 11.00 ч. в зала "Съединение" на Регионалния исторически музей в Пловдив, ще се отбележи Световния ден на аутизма, научи Plovdiv24.bg. Събитието се провежда под под мотото "Едно дете - много деца- една съдба - аутизъм, разкажи ми". Основната му цел е да се събере повече деца от спектъра и семействата им на среща точно на този ден. 

Ще се обсъдят нуждите и проблемите, които спохождат в ежедневието децата и обгрижващите ги родители, ще се покаже, че не е страшно и срамно да имаш такова дете, а напротив - е голямо богатство, защото това ти дава предимството да осъзнаеш същината на живота.

Сдружение "С мама за ръчичка" организира мероприятията посветени на световния ден за информираност за аутизма, като те започват още на 1 април от 15 часа в залата на Комплекс за социални услуги "Олга Скобелева" с крикет турнир с участието на деца със специфични образователни потребности под мотото "Аутисти и приятели".

Програмата включва още и изложение на фотоизложбата на деца с аутизъм и известни пловдивчани и живеещи в града известни личности.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).