В Етнографския музей бе отбелязан официалният празник на Казахстан

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:50 / 24.03.2015
2112
По повод пролетния празник Науруз - официален празник на Казахстан, вчера в Етнографския музей Пловдив се състоя прием, даден от ръководителя на дипломатическата мисия на Република Казахстан в България -  Темиртай Избастин и Тихомир Трендафилов - Почетен консул на Казахстан в Пловдив. 

Сред гостите на тържествения прием бяха Областния управител на област Пловдив Розалин Петков, председателя на Общински съвет - Пловдив - арх. Илко Николов, почетните консули на Германия и Франция в Пловдив, кметове на общини, представители на регионални структури, представители на бизнеса. 

Науруз отбелязва Нова година и идването на пролетта в много страни от Западна, Централна и Южна Азия, Кавказ, Балканите и други региони. 

Този вековен празник на разнообразието, диалог и солидарност обединява хората от различни култури, религии и езици, обвързвайки семействата и общностите заедно. След дългата зима с идването на пролетта се отбелязва празникът на зараждането на живота.

Различни традиции и ритуали, свързани с празника, имат за цел да научат хората да уважават националната култура и да помагат за сближаването и взаимното разбирателство между тях.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата
Ключов свидетел на убийството в "Арман махала": Не съм видял нож
Елитно училище в Пловдив изпрати абитуриентите
Богата културна програма, кебапчета и бира в парк "Лаута"
Читател: Още колко души трябва да умрат, за да се промени нещо?
Ще започне ли скоро делото за убийството пред известна дискотека ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).