Ужасни сцени в Пловдив след предложение за закупуване на кола за 30 лева

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:47 / 05.04.2022
8114
Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо С.С., на 27 г. Той е предаден на съд за това, че на 12.01.2022 г. в Пловдив при условията на опасен рецидив, е направил опит да отнеме чужди движими вещи метални джанти за автомобил и шевни машини, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини. Престъплението е квалифицирано по чл. 199 ал. 1 т.4 вр. чл. 198 ал.1 вр. чл. 29 ал.1 вр. чл. 18 от Наказателния кодекс.

Пострадалият 77-годишен мъж живеел сам в къща в краен квартал в Пловдив. Той си бил закупил ретро автомобил "Волга“. Паркирал колата в двора. 

На 12 януари 2022 г. С.С. влязъл в имота. Той познавал собственика. С.С. му казал, че иска да купи ретро колата за 30 лв. Собственикът отвърнал, че може да продаде автомобила за повече пари и го предупредил да си върви. С.С. се ядосал, започнал да удря и блъска пострадалия, повтаряйки, че ще се върне и вземе колата, без да му я дава.

Заплашвал го, че ако откаже, ще му се случи нещо лошо. Пострадалият се скрил на втория етаж на къщата, а по-късно и при съседите. Бил много уплашен. Не след дълго С.С. отново се върнал и разбил катинара на входната врата. От двора взел шевни машини, джанти за автомобил, качил ги на колелото и си тръгнал. По-късно е бил установен и задържан от полицията. С.С. е осъждан.

Спрямо него е взета мярка за неотклонение "задържане под стража“. Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).