Уволниха директора на ОУ “Димитър Талев"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:07 / 01.05.2013
4444
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Д.ТАЛЕВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
След мощен родителски протест, жалби до просветния министър и експертни проверки директорът на ОУ "Димитър Талев" - Владислав Витев, бе освободен от поста. От регионалния инспекторат по образованието вчера са му връчили заповедта за уволнение, а за временно изпълняващ длъжността е назначен помощник-директорът по учебната дейност Йорданка Маркова. "Не искам да коментирам", отговори лаконично на въпрос на "Марица" съгласен ли е с мотивите Витев.

Скандалът в училището избухна на 18 март, когато родителите на ученици от 1-б клас заплашиха да преместят децата си, ако не бъде върната класната им Любка Бънева. Началната учителка била освободена по усмотрение на Витев, който дори я придружил до класната стая, докато си събира багажа. Договорът є бил с 6-месечен изпитателен срок и директорът го прекратил по средата на втория срок с мотива, че уронва престижа му и имиджа на училището. Втората санкционирана учителка бе Емилия Янкова, която води четвъртокласници. След като отказала да подпише молба за доброволно напускане, Витев є връчил заповед да охранява входа до котелното в училищната сграда.

Лично служебният просветен министър Стефан Воденичаров се ангажира със случая след сигнал на родители. Когато дойде в Пловдив да разреши случая "Харлем шейк" в края на март, освен Хуманитарната гимназия, проф. Милошев посети и ОУ "Д. Талев", за да разговаря с педагогическия екип. След което разпореди проверка на дейността на директора.

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).