Утре в Пловдив стартира първият детски кинофестивал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:11 / 25.01.2013
1278
Утре в 11.00 часа в кино "Лъки синема" ще бъде даден старта на първи детски кинофестивал Пловдив 2013. До 10-ти март всяка събота и неделя от 11.00 и от 13.00 часа децата ще могат напълно безплатно да гледат някои от най-обичаните детски филми и приказни истории, озвучени на български език. 

Всяко дете ще получи безплатно царевични пръчици от "Зайо Байо", талони за отстъпки във "Верди" и отстъпка за езиков курс по английски език в училище "Максимум". Специална фейсбук ига пък ще определи най-харесваната снимка на дете заедно с маскота на "Зайо Байо" и ще бъде даден за награда чисто нов електромобил.

Филмът, с който фестивала се открива в събота,е "Приключенията на Сами" от 11.00 часа. Сами е морска костенурка която прекарва следващите 50 години от живота си в околосветско пътешествие. А светът около нея непрекъснато се променя, заради глобалното затопляне. Сред актьорите, включили се в озвучаването на филма са Мелани Грифит, Стейси Кийч и Юри Ловентал, предоставил гласа си на Сами. 

От 13.00 часа малките зрители ще могат да се запознаят с историята на едно чудесно малко момче, което не иска да порасне - "Питър Пан" по незабравимата книга на Дж.М.Бари за феи и пирати.

Неделният киномаратон започва с "Истонската история на котарака в чизми" - свободен и доста забавен прочит на безсмъртната приказка на Шарл Перо, поднесена ни с много песни, танци и хумор.

От 13.00 часа в неделя е прожекцията на "Астробой"- момче робот с многобройни таланти. Астробой е суперсилен, има рентгенови очи, развива невероятна скорост и има способността да лети. Освен това е надарен с най-чистия дух на планетата. Но това, което наистина иска, е да знае за какво е на този свят. Астробой открива дребните човешки радости, докато обикаля планетата, за да открие истинския си потенциал.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).