Ути Бъчваров събра най-много средства по време на Седмицата на благотворителността

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:10 / 16.10.2013
1932
9500 лева са събрани по време на Седмицата на благотворителността в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана ясно по време на пресконференция днес, на която бяха отчетени събраните средства по време на провеждането на инициативата от 23 до 29 септември. Резултатите оповести Георги Титюков - зам.-кмет "Спорт, младежки дейности и социална политика".

Организаторите на шестте благотворителни каузи получиха чекове на стойност от по 1 567 лева всеки. Шампион в набирането на средства е Ути Бъчваров, който готви пред Общината, което начинание събра близо 3000 лева.

Отделно ще бъдат дарени детски легла, матраци и пособия за 8500 лева. В кампанията лист по лист са събрани над 3 тона хартия. Победител тук е Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника Пловдив.

Припомняме, че през тази година поредното издание на "Седмица на благотворителността" набираше финанси за подобряване на условията в центъра за семейно настаняване от семеен тип "Майка Тереза" и същия такъв от семеен тип "Детска къща; за ремонт и оборудване на спортния салон в Кризисен център за деца на ул. "Димитър Цончев" 11; за създаване на оранжерия в комплекс за социални услуги "Св. Георги", в която деца и хора с леки увреждания ще изграждат трудови навици; Закупуване на Аутофрактометър за Очна клиника при УМБАЛ "Св. Георги" и за създаване на терапевтична зона за емоционална подкрепа на пациените в клиника по детска хирургия отново в УМБАЛ-а.

Седмицата се откри с "Лист по лист", кампания за събиране на жълти стотинки в големите хипермаркети в града и със събитието "Борса на проекти и идеи". Събраната хартия беше предавана в няколко училища в Пловдив, като средствата от предаването й бяха за подпомагане каузите на тазгодишното провеждане на събитието. На 24 септември на пл. "Стефан Стамболов" имаше концерт на млади таланти и благотворителен базар, а на 25-акция по залесяване в УМБАЛ "Св. Георги". 

Седмицата продължи със Зумба фестивала на 26 септември, Концерта на Хилда Казасян на сцената на лятно кино "Орфей" на Салса парти в уайт бара на хотел "Лайпциг" на 27 септември.

На 28 септември пред Общината Ути Бъчваров готвеше на живо в огромен казан пилешка супа. Приготвените от известния кулинар ястия бяха продавани и средствата от тях дадени за каузите на седмицата на благотворителността.

Кулминация на събитието беше състезанието с патета по р. Марица, което се проведе на 29 септември. За целта 3000 гумени патета бяха обявени за продан на цена от 5 лв. за бройка на граждани и 100 лв. за бройка на фирми.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).