Унищожени дървета в "Тракия", дали?

Автор: Мария Морунова
Коментари (4)
08:45 / 13.04.2015
2911
Читателка на Plovdiv24.bg се оплака, че дървета, засадени от деца са били унищожени. Ето за какво става дума:

"Пиша ви дълбоко възмутена. Преди около година се включихме в инициатива за засаждане на дървета, която беше организирана от майка на дете от ОУ "Душо Хаджидеков". Купихме дръвчета пауловния - родителите се бръкнахме по 10 лв. на бойка.

Майката ходила да пита в Общината къде да засадим дръвчетата, посочили й място срещу Общината в "Тракия" по посока Пощата. Една събота ходихме с децата от два класа, засадихме ги, радвахме се, че веднага заваля дъжд. Пролетта беше дъждовна и всичко се захвана. Цяло лято ходихме да си гледаме дръвчето колко е пораснало. Детето се радваше... Бяха сложени и пейчици. Мислехме тази пролет като цъфнат "изумрудените" дървета да отидем да им се порадваме.

Преди около 3 седмици минавам от там и какво да видя... Дръвчетата отрязани на две и някой малоумник изгражда там паралелна, втора алея, от чакъл (незнайно за какво).

Преди седмица пак минаваме от там и детето ми ме пита: Кой ми е счупил дръвчето? Защо? Нали уж щеше да е красиво? Щяхме да идваме и да му се радваме?

Аз какво да му отговоря? И дали друг път при такава акция ще се включа в засаждане на дръвчета?

Не можаха ли да кажат, че се планира изграждането на втора алея и не е удачно да се засаждат там. Напротив, те ни посочиха мястото!"

Репортер на сайта отнесе проблема до районната администрация на "Тракия". От там обясниха, че това не е чакълирана алея, а е новата велоалея, която се изгражда по Транспортния проект и дебело подчертаха, че дръвчетата не са унищожени.

Именно заради велоалеята са преместени назад, за да не пречат. Фирмата, която работи по велоалеите е преместила дърветата. При тази акция са били счупени около 5 дръвчета. Заради това фирмата е поела ангажимента да ги възстанови и то в троен размер.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Последна информация за тримата оцелели в джипа-ковчег от бул."Рус...
Анастас Ангелов, БСП: Болниците да не са търговски дружества
Транспортен хаос около Митницата в Пловдив
Ето какво направиха някои абитуриенти, които не ги вълнува луксът...
МВР Пловдив: Две пътни произшествия със загинали!
Богослов: Митрополит Николай може да кандиса за патриарх, защото ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).