Учители и ученици от ОУ "Елин Пелин" спортуват заедно в Седмицата на движението

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:45 / 05.10.2014
2831
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Елин Пелин":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Учители и ученици от ОУ "Елин Пелин" активно се включиха в Европейската седмица на движението "MOVE Wееk", която стартира в понеделник и завършва днес. Спортния празник, в какъвто неминуемо се превърна събитието премина в две части. В първата за децата имаше открит урок по зумба. Във втората за малките имаше занимателни игри, в които атракцията се оказа директорката на училището Татяна Вангелова, която свали костюма и редом до възпитаниците си се нареди в спортен екип, за да мери сили в тях. Идеята й бе чрез личен пример да покаже на подрастващите, че спортът е здраве, а освен това носи позитивна енергия при усвояване на знанията, особено в учебните часове. По-големите ученици пък активно се включиха във волейболен турнир между класовете, баскетбол на един кош, а най-големите от ОУ "Елин Пелин" си припомниха годините, когато са играли народна топка още в 1-2 клас. На края отново имаше танци и зумба, като представители на сдружение "BG бъди активен", които са координатори за България на инициативата "NOW WE MOVЕ" влязоха в ролята на хореографи за малчуганите от училището.

Съвсем наскоро училището се включи в друга международна инициатива. Този път тя бе за мир по света и опазване на околната среда. За целта символично в двора на училището бе посадено дърво-акация, като идеята е да се запазят местните растителни видове.

Учениците от 1-а клас с класен ръководител Даниела Милева и техните родители, заедно с председателя на училищния екокомитет Йовка Танчовска и се превърнаха в природозащитници и посланици на мира. Събитието бе също така част от ENO и програма "Учим за гората"- това означава околна среда онлайн - глобална виртуална училищна мрежа от Финландия "Учим за гората " е международна програма ,като ОУ "Елин Пелин" е част от нея.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).