Ученик от пловдивско школо източва банкомат с карта-менте от Танзания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:19 / 12.08.2013
6256
Ученик от професионална гимназия в Пловдив е източвал банкомат с карта-менте от Танзания. С поведението си пред устройството младежът усъмнил бдителен гражданин, който се обадил в полицията и 17-годишният Едисон Вокши бил заловен. В момента той е обвинен от окръжната прокуратура в Пловдив и предстои да бъде съден, съобщи говорителят на прокуратурата Галина Андреева-Минчева.

По време на разследването не станало ясно точно как младият Едисон се е сдобил с фалшивата банкова карта. Тя била заготовка, върху която на латиница било изписано името на българска банка. На магнитната лента обаче били записани данни от друг платежен инструмент, издаден от Танзанийската национална банка. Върху пластината липсвали останалите задължителни данни - името на притежателя, дата на валидност и номер. 

Според държавното обвинение Едисон много добре осъзнавал, че картата му е фалшива, но въпреки това навръх миналата Коледа - на 25 декември, отишъл до банкомат в жилищен район "Тракия", за да изтегли пари. Той знаел ПИН кода и в 8,37 часа сутринта се опитал да дръпне пари от банкомата.

В това време към устройството се приближил с автомобил пловдивчанин, който също искал да тегли пари. На мъжа му направило впечатление, че младежът се мотае и извършва много операции, което му се сторило съмнително. 

Излязъл от колата, за да привлече вниманието на Едисон, който при вида на друг човек вдигнал ципа на якето си и свалил шапката върху лицето си. След като по-възрастният изтеглил пари и се върнал в колата си, към банкомата отново отишъл Едисон. Това отново се сторило подозрително на мъжа, който отишъл веднага в най-близкото районно управление. 

Междувременно ученикът успял да изтегли общо 800 лева от банкомата с две транзакции. След това се отдалечил от устройството, но пътят му минал покрай районното управление. Бдителният мъж го посочил на полицаите, които настигнали ученика и го обискирали. По време на разпитите Едисон се възползвал от правото си да откаже да дава обяснения. По повдигнатите му обвинения го грози затвор от 2 до 8 години.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си
Кой е с предимство и защо?
Адвокат от Пловдив: Главчев не е селски кмет, за да подписва това...
Възрастна жена е била унижена в Пловдив от младеж
Митрополит Николай за Plovdiv24.bg: Злото в тоя живот се преумнож...
Деца боядисваха яйца в митрополитския храм в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).