Ученици лауреати за първи път в програмата на Камерния фестивал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:18 / 15.06.2012
665
На 16 юни от 11 часа в аулата на НУМТИ е концертът на ученици - лауреати на национални и международни конкурси, стипендианти на Министерството на културата. Включвайки го в афиша си, 48-ият Международен фестивал на камерната музика изтъква сериозната си подкрепа за младите дарования, коментира факта Нели Попова, директор на пловдивското музикално училище. То представя 6 свои изявени ученици пред прецизната фестивална публика, другите 7 са от НМУ "Панайот Пипков" - София. 

Сред пловдивските таланти са пианистът Георги Славов, с първа награда на националния конкурс "Шуман-Брамс", и Димитър Панайотов - тромпет, с първа награда и Гран при от Международния конкурс за тромпетисти (Стара Загора - 2011). Теодора Атанасова - виолончело, освен самостоятелно, се изявява и в трио с Васил Начев - пиано, Наталия Тодорова - цигулка. Акордеонистът Александър Маринов, както и другите участници в концерта, също е с първа награда, и ще свири "Фил танго" от Фил Бовиер. Месиен, Панчо Владигеров, Рахманинов, Попер, Глинка, Леви, Бизе-Борн и Пиацолла са композиторите, чиито творби са донесли отличията на лауреатите - ученици от 10, 11 и 12 клас, стипендианти на МК, със специален концерт на 48-мия МФКМ под тепетата.

На 17 юни, неделя, фестивалът се завръща на обичайния си подиум - в Етнографския музей, и часът е обичайният - 20.00. Тогава е концертът на видната българска флейтистка Лидия Ошавкова с нейните гръцки колеги - пианистът Ангелос Цанакас и флейтистката Каролина Игнатиаду.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!
Такситата в Пловдив искат да возят на по-високи тарифи
Инцидент в северната част на Пловдив!
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените
Затварят улици в Пловдив заради шествието на феновете на Ботев
Ясен е и третият хедлайнер на Hills of Rock


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).