"Тракия" се сдоби със закрита пешеходна зона

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:54 / 13.12.2012
11388
Район "Тракия" се сдоби снощи с пешеходна зона, при това закрита. "По Коледа наистина стават чудеса", каза и отряза лентата на новата италианска уличка на Пловдив районният кмет Костадин Димитров

"В инфраструктурата на квартала няма предвидена пешеходна улица, за това сега подарявам този закрит пасаж на тракийци. В това защитено от климатичните промени пространство могат да се случват различни културни събития - да се представят книги, да се изнасят представления, да се редят изложби, музиканти да изявяват таланта си", посочи инвеститорът Христо Томов, собственик на "Стройколукс", фирмата реализирала комплекса "Тракия Плаза", в чийто партер се простира уличката. 

Той обясни още, че целият проект е на стойност 12 млн. лева. Освен алея за разходки, в идеалния център на Тракия, мястото от 3 декара е и различната шопинг зона на квартала - с магазини, пекарна, детски център, сладкарница, заведение, аптека, банков клон. А хората, решили да си купят апартаменти в затворения комплекс, ще получат добри условия за кредит, обеща Иван Гешев, регионален директор на УниКредит Булбанк.

Над 400 творци, бизнесмени, юристи, журналисти се възхитиха снощи на новия градски уникат - дългата 50-метра зона е сътворена в духа на Италия през 30-те години - с балконите от ковано желязо, със специфичните фасади на къщите, с настилката - микс от камъни, мрамори и гранити, с цъфналите хортензии, с удобните пейки. Фантазията на завършилата във Флоренция млада дизайнерка Павлина Христева привнася автентично у нас италианския шик и аристократизъм. 

Повече от 2 часа гостите се наслаждаваха освен на неповторимия интериор, но и на изпълненията на двата култови за Пловдив състава - виртуозните музиканти от "Интро" и докосващите сърцето танци на формация "Елика". Някои от тях със смях изслушаха думите на опърпана циганка, която снощи гадаеше без пари, на промоция. 

"Цяла детска градина деца виждам, много жени ще те искат, да не се лъжеш, че те искат заради портфейла, а защото си красив", нареждаше беззъбата дама, разгадавайки линиите по ръката на домакина на събитието Христо Томов. Гледачката се оказа артистка от трупата на Кени, който пък се появи с лекарски екип, за да изведе всички навън, пред сградата, защото човек с психични отклонения имало сред тълпата. 

Номерът на известния клоун, както винаги мина, а гостите, въпреки брулещия студен вятър, изгледаха 10-минутната красива заря по случай откриването на Италианската уличка, преди отново да се върнат вътре и да продължат купона в новооткрития бар Experia. 
 
Единственият недоволен от Италианската уличка снощи бе Краси Радков. Влязъл в образа на Бойко Борисов той с възмущение нареди да спрат водата, бликаща в изящния фонтан. 

"Заглушава гласа ми, чува се повече от мен, не може да има друг център освен мен", думите на култовия актьор предизвикаха вълни от смях сред присъстващите. Той не пропусна церемониално да разреже 12-та си лента навръх 12.12.2012 г. Радков хареса един от фотографите и обеща да го направи министър. Шоуменът продължи да весели с оригиналните си скечове първите посетители на Experia, чийто специален гост бе снощи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).