Тотев говори за мандата си: Не предполагах, че имам толкова здрави нерви, но направих най-доброто за Пловдив

Автор: Екатерина Трайкова
Коментари (7)
11:35 / 25.08.2019
8796
" Преди да стана градоначалник, знаех че имам здрави нерви, но не предполагах, че са чак толкова здрави.“ - това заяви в интервю за Plovdiv24.bg кметът на град Пловдив Иван Тотев.

" Мога да кажа, че придобих изключително много нови знания и умения през тези 8 години. Изключително съм щастлив, че имах възможността да бъда кмет на този невероятен град. С чисто сърце мога да кажа, че съм направил възможно най – най – хубавото, което мога да направя и дам на града ни.

Не мога обаче да определя един конкретен проект или обект, който да нарека най-важен. За мен най-важното е, че за тези 8 години сменихме отношението към града, променихме имиджа на Пловдив, моят най-голям успех е самия град Пловдив, това е един прекрасен град.

Всички малки и големи проекти, по които работихме, допринасят за цялостното чувство. Исках Пловдив да е един различен град, да е уважаван и харесван, а пловдивчани да се гордеят от града си и че живеят в него.

Ние доста често правим социологически проучвания и последните резултати показват, че над 60% от гражданите се гордеят с Пловдив и са оптимисти за развитието му, а това е най-високият такъв процент в цяла България.

Ако искаш да си кмет, който е постигнал нещо, трябва да приемеш, че ще платиш политическата цена, тъй като се взимат тежки и често непопулярни решения. Личното ми участие и отпечатък във всяко решение са факт.

Но пък усещането е на вътрешно удовлетворение. Помня, имаше хора, които лягаха пред багерите и казваха "Не го правете!", когато започнахме реновацията на Цар Симеоновата градина, а днес тук е пълно с хора и всяка вечер стотици граждани й се наслаждават.

Положихме усилия навсякъде и знам, че след години никой няма да помни името на човека,  който е направил било то Капана, площад Централен, Базиликата, Бунарджика, но ще се помни, че това са години на възход на Пловдив – икономически, социален, демографски. Пловдив всяка година увеличава населението си. Ще остане разбира се и проекта за ЕСК 2019.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).