Таланти от чуждестранни общности се изявиха на концерт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:02 / 26.06.2012
1215
Представители на Армения, Русия, Украйна, Молдова, Турция, Сирия, Йордания, Палестина, САЩ, Чехия, Словакия и България, отпразнуваха заедно своята дружба с Празничен концерт, организиран от Мисията в България на Международната организация по миграцията и Информационен център за имигранти - Пловдив.

По стар български обичай гостите бяха посрещнати с хляб и сол. Тържеството започна с изпълнения на фолклорна група "Родна песен", отличена със златни медали на международни изяви за любителско творчество. Чужденците не останаха равнодушни към българските песни и танци, и се включиха с ентусиазъм в традиционното право хоро.

Последваха изпълнения на участници от детска театрална школа в съботното училище на Арменски Благотворителен Съюз "Парекордзаган", с художествен ръководител Малвина Манукян и рецитал на стихотворение от най-малката участничка в празника - Ани Кеворкян.

Лауреатът на международен фестивал на руската песен в Москва, госпожа Нина Димитрова, зарадва публиката със своите изпълнения, а представителят на Сирийската общност Слейман Ал Талаб, предаде с танца си своя ентусиазъм на публиката.

Празникът продължи с много усмивки, песни и танци под звуците на традиционни чуждестранни ритми и приключи с пожелание за дружба и разбирателство в мултикултурната общност.

 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).