Съкращенията във ВиК Пловдив заради влошени финансови показатели

Автор: Мария Морунова
Коментари (1)
17:51 / 16.09.2014
3470
"Категорично повече уволнения във ВиК Пловдив няма да има". Това заяви директорът на дружеството Спартак Николов пред медии и в отговор на нападките на различни политически партии за направените вече уволнения, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Николов подчерта, че уволненията са в следствие на влошено финансово състояние на дружеството.

"Данните за първото полугодие на 2014-та спрямо 2013-та показват, че се е забелязва спад в потреблението на вода, като същевременно се увеличават количествата на водочерпене. Това води до увеличаване загубите за ВиК дружеството. Отново за първото полугодие на 2013 г. се отчита дефицит от 2.2 млн. лв., но не е имало просрочени краткосрочни задължения. 

Докато за първите 6 месеца на тази година дефицитът е нараснал до 7 млн. лв., от които 1.5 млн. лв. са просрочени задължения за горива, за електроенергия", коментира Николов и допълни, че има и забавено, но платено все пак плащане на ВиК към Европейската банка за възстановяване и развитие.
   
Николов поясни още, че дружеството е изправено пред риск да му бъде спряно електричеството. 

"Заради влошените финансови показатели се налагат оздравителни мерки", отбеляза Спартак Николов.

Всъщност в следствие на тези мерки са се наложили и уволненията. Като припомням, че са съкратени 45 души, които обаче са били в изпитателен срок, т. е. не са били на постоянен трудов договор. Уволнени са и още 9 души на ръководни постове, които имат пряко отношение към финансовото състояние на дружеството.

По думите на ВиК шефът оттук насетне предстоят търсене на вътрешни резерви, подобряване структурата на ВиК дружеството, както и пълна ревизия.

Той подчерта, че днес синдикалните организации на ВиК са били запознати с причините за уволнение на 54 работници, а те са изразили пълна подкрепа и готовност за бъдещо сътрудничество.

По думите му повече уволнения няма да има, а до момента е избягвал изявления пред медии, за да няма политически спекулации.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).