Съдията по делото за стрелба в пловдивско училище се ядоса

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
16:04 / 08.03.2022
5529
Делото за стрелба в двора на пловдивско училище заради момиче отново беше отложено, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Адвокат Тонев, защитник на обвинения младеж, отново не се яви, не се яви и пострадалият Иван Чирпанлиев. Той е болен, със съмнение за ковид. В залата лично пристигна обвиненият Михаил Дели-Славов, както и Симона – момичето, заради което е станала стрелбата.

Отново се явиха трима от свидетелите, двама от тях липсваха.

Съдията по делото се ядоса, че процесът не може да продължава така, при постоянно отсъствие на защитника и предупреди, че ако и на следващото заседание по някаква причина този адвокат отсъства, то съдът ще изиска от  Адвокатската колегия назначаването на резервен защитник. Още повече, че за днешното заседание няма подадена никаква молба до съда, в която адвокат Тонев да описва причината за неявяване.

Делото бе определено за 5 април 2022 г., от 14 часа.

Михаил Дели-Славов е обвинен за това, че на 09.04.2017 г. по хулигански подбуди е причинил на Иван Чирпанлиев лека телесна повреда, изразяваща се в "едно сляпо завършващо огнестрелно нараняване с входна рана в околоочната слепоочна област в лявата лицева половина. Инцидентът е станал късно вечерта в двора на училище "Стоян Михайловски" в Пловдив, след скандал за момиче", според обвинителния акт.

Подсъдимият и пострадалият се уговорили в социалната мрежа къде и кога да се срещнат, за да изгладят конфликта между тях, извикали и свои приятели. В двора на училището обаче пострадалият отишъл сам, не се стигнало до физическа саморазправа и дори пострадалият се отказал да изяснява отношенията си с подсъдимия. Когато Иван си тръгвал от местопроизшествието, подсъдимият извадил газовия пистолет и, по думите на очевидци, произвел няколко изстрела, един от които уцелил слепоочието на другото момче.

Днес Михаил и Симона не се погледнаха в съда. След заседанието единият тръгна в една посока, другият – в противоположната, като напълно непознати.

Виж коментарите (0)

Още по темата (26):
06.04.2024 БГ правосъдие: 7 години няма присъда за стрелбата в училище в Пловдив
01.03.2024 Нови подробности за стрелбата в училище в Пловдив заради момиче
04.07.2023 Филмите бледнеят: Нереални подробности за разправията между момчета в Пловдив заради ученичка
10.12.2022 Делото срещу обвинения за стрелба в пловдивско училище забуксува
01.06.2022 Адвокат Таков: Сезирали сме европейските институции заради репресията срещу моя клиент
31.05.2022 Обвиненият за стрелба в пловдивско училище със скандални твърдения
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).