Студентска екологична конференция ще се проведе в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:18 / 09.05.2014
855
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Шеста научна студентска конференция "Екологията - начин на мислене" ще се проведе в Пловдив на 10 и 11 май. Тя се организира от Катедра "Екология и опазване на околната среда" към Биологическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и Студентския съвет към висшето училище.

Традиционно конференцията акцентира върху различни области на екологията, опазването на природата и екологичното образование, но включва също доклади от всички области на биологията и методиката на обучението по биология. 

Организирането и провеждането на вече шеста поредна конференция е възможно благодарение на инициативността и креативността на възпитаниците на Биологическия факултет към ПУ "Паисий Хилендарски" и финансовата подкрепа на Студентски съвет.

Целта е да се предостави възможност на студентите от Пловдивския университет и други висши учебни заведения от страната да развият своето екологично и биологично мислене и да представят своите научни и научнопопулярни разработки.

По идея на организационният комитет тази година за трети път успоредно с конференцията ще се проведе и фотоизложба под надслов "Екологията - начин на мислене и действие". В нея могат да вземат участие само студенти и докторанти със собствени снимки, правени в България. Кадрите могат да бъдат на растения, животни, хора, пейзажи от защитени територии и акватории и др. Фотоизложбата ще бъде разположена на специално поставени за целта табла по коридорите на Биологическия факултет в продължение на седмица след приключване на конференцията. След това снимките ще можете да разгледате и на интернет адрес: http://ss.uni-plovdiv.bg/ecology/.

Конференцията се открива утре, 10 май, от 10:00 часа в 15 аудитория в сградата на Биологическия факултет при ПУ "Паисий Хилендарски", ул. "Тодор Самодумов" №2 (до Античния театър).


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Безплатни изследвания днес в Пловдив
Препродажбата на билети продължава
30 индийци ще карат градски автобуси в Пловдив, дават им жилища и...
Няколко въпроса след фаталната катастрофа на булевард "Руски"
В западната част на Пловдив: Вдигат му чистачките, но не му пука
Историческо богослужение на митрополит Николай в Дубай


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).