Стотици младежи от 12 страни се веселиха на Гребната база

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:28 / 13.08.2014
1547
Стотици младежи от 12 страни - Китай, Италия, Чехия, Украйна, Шотландия, Египет, Азербайджан, Холандия, Испания, Латвия, Македония и България, отбелязаха с много веселие, игри и музика заедно в Пловдив, Международния ден на младежта. Мащабната проява на Гребната база премина при голям интерес, с нетрадиционен хепънинг, интерактивни игри на предизвикателството и с много награди и музика, а нейни организатори бяха Областен информационен център - Пловдив, Дирекция "Спорт и младежки дейности" към община Пловдив и Национален алианс за работа с доброволци. 

Младите хора се включиха с ентусиазъм и жар в нетрадиционните състезания с опознавателен и приключенски характер, като тази година надпреварата бе само индивидуална, а не отборна. На шест позиционирани на различни места пунктове, младежите попълваха анкети, включваха се в интерактивни игри и викторини с различни въпроси за Европа и се забавляваха. 

При успешно преминаване на всички препятствия през участниците получваха заверка с печати на индивидуалния си талон - стикер, даващ им прови да участват в голямата томбола на ОИЦ - Пловдив и община Пловдив с много индивидуални и групови награди като ваучери за покупка от реномиран спортен магазин, билети за кино, картинг и аквацентър и други.

Чрез занимателна викторина - допитване "Европа за нас" и редене за време на пъзели, участниците се запознаваха с новия програмен период 2014 - 2020 и новите оперативни програми в него, със Стратегията на Европейския съюз за социален, икономически и интелигентен растеж "Европа 2020" и Национална програма за развитие "България 2020". 

На всички заинтересовани бяха раздавани безплатни рекламно-информационни брошури за новия програмен период 2014 - 2020 и материали добри практики и за европейските политики, с цел популяризирането им. 

В игрите се включиха още представители на Национален алианс за работа с доброволци, Фондация "Наградата на Херцога на Единбург", Job Fair, както и AIESEC - Пловдив. Последните бяха представени от голяма група студенти от цял свят, които са в Пловдив по програма за студентски обмен на организацията.

Много деца и тийнеджъри също бяха дошли специално за хепънинга и се включиха в купона. Сред участниците бяха и младежи от Испания, Латвия и Македония, които от няколко дни са гости на Хора на пловдивските момчета. Те демонстрираха и завидни музикални умения, като изпяха химна на обединена Европа, както и македонски, испански и български песни.

Промотирано бе безрисково сексуално поведение и безплатно и анонимно изследване за ХИВ и СПИН, осигурено от фондация "Авис Вита", които бяха изнесли свой мобилен кабинет. 

Разбира се, като на всеки празник, имаше много музика, веселие усмивки и добро настроение. Не липсваха и импровизирани индивидуални изпълнения на улични актьори комици, предимно студенти. 

Хепънингът завърши с голям концерт на популярната българска рап и хип-хоп група "Ice Cream". 

Областен информационен център - Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, изградени с финансовата подкрепа на оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

ОИЦ - Пловдив работи в рамките на успешен проект на община Пловдив, № BG161РО002-3.3.02-00021-С0001 "Изграждане на областен информационен център в Пловдив".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Възпитаниците на баща и син Савови представиха Пловдив на учениче...
Красива историческа сграда в центъра на Пловдив се готви за нов ж...
Откри се жътвата в Пловдивско. Зърнар: Разходите на декар пшеница...
25 години от най-великия концерт, правен някога в Пловдив и Бълга...
Хакнаха компютърната база данни на голяма компания за търговия с ...
Инцидент в градския транспорт в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).