Става интересно! ГЕРБ иска оттегляне на точката за заема, топката е у Зико!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:31 / 13.07.2021
5907
Групата на ГЕРБ в Общинския съвет на Пловдив на свое заседание взе политическо решение да поиска оттегляне на точката за заема от дневния ред на заседането на 14-ти юли 2021 г. Общинските съветници подкрепят принципно поемането на дълг, но настояват за допълнително обсъждане на предложените проекти.

Групата на ГЕРБ е на мнение, че част от тези проекти не кореспондират с предложенията, получени по време на общественото обсъждане. Освен това има разминаване в обхвата и стойността на обектите от предварително коментираните.

В предложението на общинската администрация липсват екопроекти, такива за разширяване на велоалейната мрежа и зелената система на града. За необосноване градоустройствено решение групата на ГЕРБ приема предложението за пробив под Водната палата. Освен това ще се получи двойно финансиране на реконструкцията на ул. "Царевец“, тъй като тя е заложена за финансиране в проекта за Южен обходен колектор.

Като нецелесъобразно се приема и закупуването на електроавтомобили за нуждите на общински предприятия заради факта, чепериодът за изплащане на заема от 20 години е много по-голям от експлотационния период на МПС-та, а и съществуват изгодни лизингови форми за тази цел.

Групата на ГЕРБ в Общински съвет - Пловдив настоява още към документите да бъде приложено и мандатно писмо с пълна информация за лихви, срокове и т.н

Ако точката за поемане на дълг от Община Пловдив не бъде отложена с цел допълнително обсъждане на проектите, групата на ГЕРБ в Общинския съвет ще гласува против поемането на дълг.

Виж коментарите (1)

Още по темата (98):
02.08.2023 Слави Георгиев зададе доста неудобни въпроси на кмета
06.03.2023 С нова техника Общината ще поддържа парковете на Пловдив
22.12.2022 Срещу 3 милиона лева базата на "Чистота" и "Градини паркове" става като
нова
02.12.2022 Допълниха автопарка на "Чистота" с 8 нови машини
20.09.2022 Чистотата на въздуха в Пловдив остава блян
03.05.2022 Нови машини за "Чистота" и "Градини и паркове" съвсем не означава, че метлите отиват в историята
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).