Стартира ремонтът на улица "Борис Петров" в "Прослав"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:11 / 14.08.2014
2951
Кметът на район "Западен" Димитър Колев и заместник-кметът с ресор "Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции" Димитър Кацарски дадоха официален старт на ремонтните дейности на улица "Борис Петров" в квартал "Прослав". Символичната първа копка на обекта бе направена тази сутрин на кръстовището на улица "Борис Петров" с улица "Битоля". 

Предвиденият ремонт обхваща участъка от улица "Просвета" до улица "Елена" и е с дължина 540 м. Той ще се осъществи на два етапа. Както и на другите места, където имаше преасфалтиране в "Западен", на "Борис Петров" също ще бъдат запълнени дупките, като ще се положат два слоя асфалт, всеки с дебелина 4 сантиметра. 

Общо се предвижда да бъдат преасфалтирани 3602 квадратни метра. Паралелно с това ще бъдат подменени частично и 30 метра бордюри. Ремонтът трябва да приключи до 31 август., а общата стойност на проекта е 130 486,49 лв. с ДДС и се изпълнява с бюджетни средства на Община Пловдив. 

"Искам да благодаря на община Пловдив и лично на кмета Иван Тотев за подкрепата, която оказва за район "Западен" и в частност за квартал "Прослав", заяви кметът на района Димитър Колев

"За тази една година, в която аз съм кмет, успяхме да направим нова детска площадка, да изградим улично осветление, което е на стойност над 100 хиляди лева, сега започваме и тази улица, а от вчера се работи по изграждането на улична фитнес площадка. Паралелно с това училището в "Прослав" получи 50 хиляди лева от фонда на общината, който е за спешни и неотложни ремонти. С тях то ремонтира своя покрив", допълни кметът на "Западен". 

Според Димитър Колев предстоят разговори с кмета Иван Тотев догодина да се започне ремонт и на улица "Просвета", която се намира до жп линията в "Прослав".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Възпитаниците на баща и син Савови представиха Пловдив на учениче...
Красива историческа сграда в центъра на Пловдив се готви за нов ж...
Откри се жътвата в Пловдивско. Зърнар: Разходите на декар пшеница...
25 години от най-великия концерт, правен някога в Пловдив и Бълга...
Хакнаха компютърната база данни на голяма компания за търговия с ...
Инцидент в градския транспорт в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).