Стартира кампания за здравословно хранене в детските градини в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:05 / 02.02.2015
2479
Днес в ЦДГ "Албена" в район Южен се откри официално петото поред издание на кампанията "Да сме здрави", която се организира от община Пловдив.

Официални гости на събитието бяха Петър Зехтински - зам.-кмет в община Пловдив, Валентин Василев - кмет на район Южен и представители на отдел "Образование". 

Кампанията ще обхване децата на възраст пет и шест години в общо 63 общински детски заведения. Тя ще се проведе в следващите три месеца и ще учи децата за ползите от разнообразното хранене чрез забавни игри, танци и много награди. 

Кампанията "Да сме здрави-5" набляга на ползата от консумацията на зеленчуци, плодове и витамини за правилното развитие на децата. С помощта на опитните аниматори Стефан Лозанов и Арина Христова малките възпитаници се запознават с основните хранителни групи и необходимостта от разнообразно и пълноценно хранене. 

Илюстративната "хранителна чиния", която се използва в кампанията, е разработена спрямо световните тенденции за опростяване на нагледните материали. 

Децата се състезават отборно в куп тематични игри, които развиват ранните аналитични способности, както и тяхното двигателно развитие. Препитването на наученото става лично от зелен марсианец, а за най-будните и любознателни малчугани са осигурени огромни опаковки с витамини, консерви с апетитни зеленчуци, всички участници получават и забавни книжки за оцветяване. 

Родителите ще могат да продължат процеса на обучение и у дома, благодарение на тематичните листовки с основните принципи на разнообразно и здравословно хранене.

Община Пловдив полага усилия в създаването на учебни програми за най-ранна детска възраст, сред които е и програмата за здравословно хранене. 

През последните четири години в рамките на кампанията "Да сме здрави" бяха изнесени над 750 представления пред повече от 70 000 деца за необходимостта от разнообразно хранене, употреба на плодове и зеленчуци и редовно спортуване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Ограничават движението в Стария град
Фолклорно събитие ще разтърси Прослав
Известна рожденичка имаме и днес
Ако видите този мъж, веднага се обадете на полицията в Пловдив
Гладиаторска среща на емблематично място в Пловдив
Заместник-министър в Пловдив: 33 млрд. лева европейски пари е опо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).