Стартира "Пролетен базар на меда и пчелните продукти"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:20 / 07.03.2013
945
Днес шатрите на общинско пчеларско сдружение "Акация 1899" "кацат" на  площад "Централен" пред Пощата, за да открият тазгодишния "Пролетен базар на меда и пчелните продукти". Юбилярите са избрали като мото за първата проява от поредицата събития през паметната за тях 2013 г. "Сто години развитие, сто години - традиция".

"Можем да се поучим като общество от организирания живот на пчелите, нашите предшественици преди век са го сторили. Заедно пчеларите и днес имаме по-големи шансове и за субсидия на кошер и да осъществим браншови натиск върху условията в новата пчеларска програма" - сигурни са от пловдивското сдружение "Акация - 1899".

Тържествено откриване на пролетното изложение с водосвет, приветствие на доайенът на пчеларите 92 г. бай Георги Тодоров е обявено за четвъртък от 11часа. На 16 маси в продължение на 11 дни /до 17 март включително/ юбилярите и гостите им пчелари от Бургас, Ямбол, Видин и Стара Загора ще продават естествения биостимулатор и още много пчелни продукти с възможности за дегустации. Специално подготвен в чест на юбилея флаер ще подпомага избора на пловдивчани. Съпътстващи събития: 

В рамките на фестивала на 9 март /събота/ в офиса на пловдивското сдружение "Акация1899" на ул. Весела"31 ще се проведе три лекции и дискусия на тема "Субсидия на пчелно семейство и новата пчеларска програма".

- 11 ч. "Апитерапия и лечебни свойства на пчелните продукти" д-р Пламен Енчев
- 12.30 ч. "Методи на изследване на пчелните продукти" - д-р М. Николова от БАБХ
- 13.30 ч. "Третиране на пчелните семейства срещу вароа/акар/ Андон Госпов - магистър-пчелар
- 15.30 ч. Дискусия

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).