Станислав се разплака в съда и отрони: Бих дал собствения си живот, ако можех!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
17:37 / 01.06.2018
51817
"Много тежко го преживявам, ако има възможност – ще дам моя живот." Тези думи на съжаления през сълзи промълви Станислав Пислар - украинецът, премазал бременната Северина и приятеля й Ивайло на магистрала "Тракия" в понеделник, предаде репортер на Plovdiv24,bg

Пислар бе оставен в ареста от пловдивския Окръжен съд, макар да помоли за гаранция. Окръжните магистрати, обаче, приеха, че - макар да няма вероятност Станислав да извърши друго престъпление, то има реална опасност да се укрие. 

"Това е особено тежък случай, предвид факта, че е причинена смъртта на млади хора, семейство, очакващо дете, лишени от всякакъв шан да избегнат гибелта си", посочи прокурорът по случая прокурор Димитър Махмудиев. Обвинителят описа накратко ситуацията, при която Пислар, неспазвайки пътната сигнализация, непроявявайки нужното повишено внимание е отрегирал прекалено късно, предприел е неадекватна маневра, прерязал мантинелата, загубил управление и забил камиона си в автомобила на младата двойка.

Освен това има данни, че пред украинеца се е движел друг товарен автомобил и той е разчитал да следва траекторията му и в момент, когато другият шофьор е завил по лявата лента, Пислар се е стреснал от появилосто се пред него авторемареке на пътните служби, завил е рязко волана и е навлезнал в насрещната лента.

Защитата обаче контрира, че деянието му е по непредпазливост, без умисъл, а също така липсва всякакво доказателство Пислар да е разбирал какво се случва, за да реагира адекватно на ситуацията. Основната вина в случая адвокат Даниела Витанова посочи в подредбата на обозначителните знаци, поставени на 200-300 метра преди зоната на ремонта, което не е позволило на водача да спре навреме. 

"Това, което се случва, се дължи до голяма степен на не добре уредените пътища, сигнализация, табели", коментира след заседанието на съда тя. Мярката за неотклонение "арест" подлежи на обжалване. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (33):
24.03.2021 Вижте окончателната присъда за убиеца на бременната Северина и Ивайло
10.09.2020 Близки на убитите на "Тракия" Северина и Ивайло: Законът трябва да се приложи в цялата му строгост
09.09.2020 Обясниха защо намалят наказанието на украинеца, убил бременната Северина и приятеля й край Пловдив
09.09.2020 Сърцераздирателен пост за убитите край Пловдив Ивайло и Северина
09.09.2020 Отново намалят присъдата на шофьора, убил на пътя младо семейство и нероденото им дете
03.10.2019 Никой не може да върне към живот бременната Северина и приятеля й Ивайло
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).