Спират движението по пътя Асеновград - Смолян

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:25 / 12.04.2022
10916
Община Асеновград информира, че във връзка с почистване на срутище, възникнало след Асеновата крепост, ще бъде въведена временна организация на движението на главния път Пловдив - Смолян. Преминаването на пътни превозни средства (ППС) в двете посоки, в района на бившата мелница "Никола Панайотов", ще бъде преустановено от 09:30 ч. до 11:00 ч. на 13.04.22 г. (сряда).

Скалата, която трябва да бъде премахната, се намира в близост до един от туристическите маршрути на общината, които ОП "Туризъм" има ангажимент да поддържа, а именно - така нареченият "Римски път". Осигурен е външен изпълнител на услугата, тъй като скалата е голяма и община Асеновград не разполага с необходимите ресурси, за да я отстрани и мястото отново да бъде безопасно. Скалният масив ще бъде раздробен на по-малки късове и премахнат. Поради тази причина се налага временно да се спре преминаването на автомобили и пешеходци в горепосочения участък, с цел да се избегнат инциденти при отделянето на скални отломки. Движението ще бъде регулирано от служители на РУ - Асеновград, съгласувано с Агенция пътна инфраструктура (АПИ), която е собственик на републиканския път Пловдив - Смолян.

Динамичните природни процеси (снеговалежи, замръзвания, обилни валежи и други) причиняват ерозия на почвата и разпукване на скална маса. Всеки подаден сигнал за това, до община Асеновград, се разглежда своевременно. Извършва се оглед на място от специалисти, които отправят предписания по какъв начин би следвало да се предприемат съответните мерки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).