Спираме каруците в центъра, изключение само за абитуриентски балове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:16 / 30.04.2009
4086
Гумени колела, трайна жълта боя върху корпуса, черни ивици отстрани, светлоотразители, са задължителните изисквания за каруците според подготвената инструкция на общината, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

20 на 10 см е изискването за минималния размер на изписания номер. Каруците ще трябва да бъдат регистрирани в кметствата по места, като ще бъдат вписвани в специален регистър и поредният номер в него ще бъде първото обозначение на номера. Оттам след тире ще следва първата буква от наименованието на района - например първата каруца, регистрирана в "Източен", ще носи номер 1-И, а 15-ата в "Южен" - 15-Ю.

"Обмисля се вариант колко да струва евентуалната регистрация, ще се съобразим с ниската платежоспособност на притежаващите каруци хора", съобщи шефът на "Общинска охрана" Тодор Торлаков на пресконференция днес.

Вече е готов паркингът за репатриране на каруци до пожарната в район "Тракия". Реалните действия за преборването на този висящ от години проблем ще започнат след празниците.

"Пловдив рано или късно ще стане истински европейски град. абсолютно забранено е движението на каруци в карето между булевардите "Копривщица", "Христо Ботев", "Източен" и "Марица". Другите, които се движат, ще трябва да се съобразяват със Закона за движение по пътищата. Това ще включва и кожени чулове върху конете, и всички други необходими за случая атрибути", категоричен беше заместник-кметът Руси Панчев.

Според шефовете на общината няма да е лесно да се преборят с каруците по пловдивските улици, но веднъж започнала, работата ще бъде доведена докрай. Панчев е склонен да се разрешава епизодично преминаване из главните пловдивски улици на возила с животинска тяга в случаите, когато те са пожелана атракция за абитуриенти по наближаващите им балове.

Виж коментарите (0)

Още по темата (104):
17.11.2023 Като в Дивия Запад пред КАТ Пловдив
04.12.2021 Поредна каруца по улиците на Пловдив! Докога?
15.08.2021 Ромска каруца свободно се движи из Пловдив, до нея - полицейска кола
04.06.2021 Вижте как каруца прави ляв завой в Пловдив
22.04.2021 Кон тегли камион по "Рогошко шосе" в Пловдив
08.04.2020 Осуетиха опит за голям палеж в Пловдив!
Още новини от Новини от Пловдив:
Непълнолетни със срамна постъпка в Пловдив
ГЕРБ в "Тракия" с доброволческа инициатива в "Парк 2019"
Официално: Съобщиха скоростта на джипа от катастрофата с двама за...
Безцеремонно паркиране върху новите павета на ремонтираната Градс...
Синдикалист: Когато разбрахме за случая, бяхме шокирани
Верижна катастрофа на Околовръстното на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).