Спипаха малолетен джебчия от Куртово Конаре, който вършее из Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:37 / 26.08.2021
4248
Малолетен автор на няколко посегателства бе разкрит от служителите на реда в Пловдив. Работата на криминалистите от Четвърто РУ започнала по два сигнала за грабежи във вторник. Според първоначални данни, около 10 ч., в квартал "Каменица“, от ръцете на млада жена бил издърпан мобилен телефон. Същата вечер, към 21 ч., в пресечка на главната пешеходна улица, по подобен начин от тийнейджърка била отнета чантичка с лични вещи.

В хода на оперативните действия е установено, че и двата грабежа са дело на 13-годишно момче от село Куртово Конаре. При проведената беседа с него от инспектор в "Детска педагогическа стая“, малолетният направил самопризнания за стореното. Допълнително, при съвместно разследване с криминалисти от Второ РУ, са събрани доказателства, че в началото на месеца той откраднал велосипед от подземен паркинг в мол на бул. "Руски“.  

Тогава действал заедно с 16-годишен тийнейджър, чието местонахождение се установява. Действията по документиране на случаите продължават под наблюдение на Районна прокуратура – Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).