Соломон Паси се срещна със студенти от пловдивски университети

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:04 / 08.05.2013
2639
Соломон Паси, водач на листата от Коалиция Център Свобода и достойнство в град Пловдив, се срещна със студенти от пловдивски университети и проведе лекция на тема "България, Европа и светът". 

Соломон Паси запозна младежите със своята биография и очерта най-важните моменти в личен и професионален план - основаването на Атлантически клуб в България, присъединяването на България към ЕС и НАТО. Паси сподели своите виждания за посоката на развитие на България, както на национално, така и на международно ниво.

"В момента България няма ясни приоритети за външните инвестиции. От 2007 година няма формулиран и нито един нов национален приоритет, а това е важно за развитието на всяка една държава", каза Паси. 

Като водеща цел той посочи присъединяване на България към ОИСР /Организация за икономическо сътрудничество и развитие/, където се акумулират най-големите и добри практики извън военната сфера. 

"България трябва да се профилира както в рамките на ЕС, така и на НАТО. В момента се лутаме между общ работник и универсален боец-едното не трябва да бъдем, а другото-не го можем", каза още Паси.

Като един от националните приоритетни въпроси той посочи демографията. В тази област той смята, че освен да се създадат условия за отглеждане на деца трябва да има и работни места, да се обърне внимание и на миграцията, да се
привличат млади хора у нас от етническите българи, които живеят в чужбина чрез вдигане на стандарта на образованието ни. 

Соломон Паси поде инициативата за осигуряване на универсален достъп до Wi-Fi на територията на ЕС, което вече е факт в Пловдив. Той подчерта, че вече е подготвен Закон за космическите дейности и един от приоритетите на Коалицията ще бъде внасянето му в следващото Народното събрание. Накрая Паси отговори на редица въпроси от студентите.

Виж коментарите (1)

Още по темата (455):
02.05.2023 Плащаме 4400 евро на Местан и ЕСПЧ, защото Изборният кодекс не му дава да агитира на майчин език
17.01.2014 Еврокомисия ще разследва сигнали от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС
19.10.2013 Костинбродският кьорфишек, или как рибата излезе цаца
18.10.2013 ГЕРБ излезе с декларация по случая "Мултипринт"
14.10.2013 Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за костинбродските бюлетини
17.09.2013 Бойко: Станишев е финансирал предизборната си кампания с пари на Пловдивския панаир
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).