"София ъндърграунд" гостува в кино "Космос"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:35 / 30.04.2015
974
Днес от 15:00 часа на територията на кино "Космос" ще гостува софийският международен фестивал за перформинг арт - "София ъндърграунд". 

В партньорство със студио "Даухаус" и eXAF.org "Колектив Кино Космнос" ще представи на пловдивската публика разнообразна програма включваща различни по жанр и естетика, български и международни артисти.

Темата на тазгодишното издание на "София Ъндърграунд" е "Машини":

Темата, около която се осъществи селекцията на фестивала за пърформанс и гранични форми на изкуство, се определя както от изчерпването на конвенционалните форми за интелектуална и критическа реакция към обществените процеси, така и от търсенето на нови полета и изразни средства за художествена рефлексия и креативен процес.

Като универсален художествен модел фестивалът Sofia Underground 2015 ползва темата Машини, за да потърси въпросните полета и средства в зоната на разлома или сблъсъка между techne и psyche. Две позиции, чието взаимодействие определя реалността и състоянието ни като обекти и субекти, същества и проекции, отделни единици и части от цялото, творци и материал, живи и не, хора.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Убийството в Кючука: Ударите са нанасяни както в изправено, така ...
Верижна катастрофа между няколко автомобила до Труд
Военни демонстрираха различни техники и тактики в Пловдив
Малшанс споходи десетки пловдивчани
2130 пловдивчани имат възможност да изпитат напълно непозната тръ...
Започна транспортирането под полицейски съпровод на машините за г...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).