Швейцария - родината на колежите за хотелиерски мениджмънт и туризъм

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:58 / 24.03.2015
1704
Още преди 120 годни през 1893г. по времето на "Belle Époque", както е известен този период на прогрес в Западна Европа, в Швейцария е създадено първото училище в света по хотелиерство. 

В ерата на хотелите тип замъци, които все още се извисяват по бреговете на Женевското езеро и в алпийските курорти, се е изпитвала остра нужда от добре подготвени специалисти, както на мениджърско, така и на изпълнителско ниво. 

Оттогава досега хотелиерството и туризма са се променили значително. Въпреки това, швейцарските традиции да се съчетава теоретичната подготовка с практичните занимания е широко застъпена в програмата на водещите хотелиерски училища.

На 26 март Swiss Education Group, консорциум от четири от най-известните колежи за хотелски мениджмънт, ще представи своите програми и възможностите за обучение на кандидат студенти от Пловдив. 

Информационната среща ще се проведе от 18.30ч. в х-л "Тримонциум". Предварителна регистрация ТУК.

Колежите

- SHMS-Swiss Hotel Management School;
- HIM-Hotel Institute Montreux;
- IHTTI-School of Hotel Management и
- Cesar Ritz Colleges

се нареждат сред най-добрите международните училища по хотелски мениджмънт и туризъм и предлагат широка гама от бакалавърски и магистърски програми в следните области: хотелиерство, туризъм, събитиен мениджмънт и бизнес управление.

Обучението се води изцяло на английски език и съчетава швейцарското ноу-хау в хотелиерската индустрия с теорията на управлението. Задължителна част от обучението са платените практики в Швейцария с минимално заплащане от CHF 2100 на месец.

Програмите са разработени в партньорство с мениджъри на водещи световни хотелски вериги. Тясната връзка с индустрията предоставя възможност на студентите да придобият мениджърски опит чрез т.нар. Management Training програми с продължителност от 8-12 месеца. 

SEG се радва на силни партньорства с много реномирани световни хотелски вериги. Два пъти годишно SEG организира кариерно изложение, в което участват над 70 от водещите хотелиерски компании, сред които: Radisson, Hilton, Star Woods, Kempinski, Best Western, Holiday Inn, Hyatt; Accor Group; Mövenpick, Ritz-Carlton, Marriot, Shangri-La и др.

Посредством този форум, представители на индустрията получават възможност да се срещнат с повече от 2000 висококвалифицирани студенти. В четирите колежа се обучават студенти от 80 държави. SEG има над 12 000 възпитаници по цял свят - атестация за успеха на учебните програми.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Богата културна програма, кебапчета и бира в парк "Лаута"
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).