Шефът на "Хеброс Бус": Нелегални таксита крадат пътници от превозвачите

Автор: Мария Морунова
Коментари (8)
11:05 / 22.01.2014
6561
Най-голямата фирма-превозвач в Пловдив сигнализира за нерегламентирано превозване на пътници до малки населени места в региона. Те се извършват от нелегални таксита, а превозът до съответното населено място е на цената на билета.

"Служители на фирмата са направили видеозаписи на такива нелегални превозвачи, а такива записи (част от които можете да видите в прикаченото видео към саттията - Бел.ред.) са изпратени до Държавната автомобилна инспекция (ДАИ) и до Министерство на транспорта. Най-често се извършват превози на пътници до село Маноле, до Куклен, до Карлово, в редки случаи и до Стамболийски", коментира пред Plovdiv24.bg управителят на фирма "Хеброс Бус" ООД Веселин Дошков.

По думите му загубите на бранша от този тип дейност са около 20% от обема на дейност на всяка фирма. Това е и причината транспортният бранш да реагира така остро, а именно протестни действия докато не се преустановят нелегалните превози.

Преди около седмица автобусните превозвачи заплашиха с ефективни протести от 1-ви февруари и спиране на транспортната дейност по междуселищните линии. Оттогава символично протестират с залепени табели на предните стъкла с надпис "Протест" и с цветовете на българския трикольор. Основното им искане е да се ограничи сивият сектор, който нанася най-сериозни щети на бранша.

Представители на брашна в понеделник се срещнаха с министъра на транспорта, за да обсъдят тези проблеми. Той обеща масови проверки на нелегалните превозвачи. И за последните три дни по сигнали за нелегални превози инспекторите са проверили над 1100 автомобила. 17 коли са спрени от движение.

"Оставаме в протестна готовност, тъй като до момента няма никакво конкретно решение. На срещата много сериозно бяха обсъдени нещата, дадохме конкретни предложения, има чуваемост, но няма конкретно решение. От масовите проверки ефектът е нищожен. Ние искаме в тези проверки, освен ДАИ и Икономическа полиция, да участват и представители на НАП", каза още Дошков.

Към исканията на Националното сдружение на автобусните превозвачи, които в момента протестират символично, вече се е присъединил почти целият бранш. В това число организации като БАСАТ, Националната транспортна камара и др., т. е. около 90% от бранша.

В протестна готовност освен Пловдив са и София, Варна , Русе, Плевен и други градове.

За да разберете може ли Пловдив да остане без междуселищни автобуси, изгледайте интервюто, което репортерът Мария Морунова направи за читателите на Plovdiv24.bg.

Видеокадрите, както и снимковата галерия са предоставени от "Хеброс Бус"!


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (8)

Още по темата (244):
08.12.2022 Общината окончателно се раздели с "Градски транспорт - Пловдив" АД
05.12.2022 Петролен бос купува общинския дял в "Градски транспорт" на Батаклиев
04.03.2022 Защо Пловдив няма тролеи?
13.01.2022 Акциите на община Пловдив в "Градски транспорт" АД отиват при Георги
Самуилов
06.01.2022 Георги Самуилов е пожелал да купи акциите на община Пловдив в "Градски транспорт" АД
01.11.2018 "Градски транспорт" на Ангел Батаклиев има нов синдик
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).