Само условна присъда за побойника, вилнял в Търговската гимназия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
17:56 / 11.12.2012
4835
Бивши и настоящи ученици от
НАЦИОНАЛНА ТЪРГОВСКА ГИМНАЗИЯ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Пловдивският районен съд осъди подсъдимия Стоян Стоянов, 19-годишен, на 10 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок. 

Стоянов беше признат за виновен в това, че за времето от 05.12.2012 г. до 06.12.2012 г. в гр.Пловдив, при условията на продължавано престъпление и при условията на повторност е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива на орган на властта - Александър Чолаков, Стефан Радулов, Арсен Йорданов и Николай Борисов - полицейски служители при II РУП Пловдив, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред и като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост - престъпление по чл.325 ал.З, от НК.

Той беше признат за виновен и в това, че на 06.12.2012 г. в Пловдив е причинил на полицейски орган - Арсен Йорданов, полицейски служител при II РУП Пловдив - при изпълнение на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядане по кожата на гръдния кош в лявата гръдна половина, довело до причиняване на болка -престъпление по чл.131 ал.2 т.4 от НК.

На 05.12.2012 г. около 16.30 ч. възникнал конфликт и сбиване между две ученички в Националната търговска гимназия "Васил Левски" Пловдив, едната от които била приятелка на подсъдимия Стоянов. Боят бил преустановен от учителка, след което приятелката на Стоянов отказала да я придружи до директорския кабинет и я изблъскала. Момичето веднага уведомило за конфликта приятеля си - Стоян Стоянов, който незабавно дошъл, за да потърси саморазправа. 

Държал се изключително арогантно, крещял, заплашвал и обиждал. След като били повикани полицейски служители, решил да си тръгне. Излизайки през коридора на учебното заведение, подсъдимият ритнал находящия се там пластмасов 30-литров кош за отпадъци, който се счупил на две от удара.

На място пристигнали полицейски служители при II РУП Пловдив, но не успели да задържат Стоянов, тъй като последният си бил тръгнал от училището. Установили обаче пълната му самоличност, като го призовали на следващия ден да се яви в сградата на II РУП Пловдив за изясняване на случая.

На 06.12.2012 г. около 14 часа Стоянов пристигнал в сградата на II РУП гр.Пловдив, придружаван от майка си. Там отново се държал арогантно, търсейки конфронтация с органите на реда. Блъснал силно с ръце в гърдите полицейския служител Чолаков, като последният паднал на земята от изблъскването. Стоянов скочил върху него, с намерение да му нанесе още удари. 

Тогава се намесили свидетелите Борисов и Радулов, които успели да издърпат подсъдимия от Чолаков. Стоянов оказал яростна съпротива -дърпал се от тях и се опитвал да ги удари. Агресивното му поведение било възприето от Арсен Йорданов - полицейски служител при II РУП гр.Пловдив, който се опитал да помогне на колегите си, като хване дясната ръка на подсъдимия. Не успял да стори намисленото, тъй като той му нанесъл юмручен удар в областта на лявата част на гръдния кош. Вследствие на удара свид.Йорданов получил кръвонасядане по кожата на гръдния кош в лявата гръдна половина. 

Подсъдимият се призна за виновен и между него и Районна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда. Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.

Виж коментарите (16)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).