СОУ "Пейо Яворов" отбелязва патронния си празник утре

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:35 / 19.03.2015
5071
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "П. Кр. Яворов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Със състезание по български език ще бъде отбелязан патронният празник на СОУ "Пейо Яворов" утре. Децата от началния курс ще се впуснат в дебрите на родния език и ще покажат на своите учителите и родители до колко граматически са го усвоили през първите години от училищния си живот. Състезанието се организира съвместно и с районната администрация в "Северен".

Освен препитването за момичетата и момчетата от 1 до 4 клас, ще има и празник, в който ще се включат и големите възпитаници на СОУ "Пейо Яворов".

В 10,30 часа пред паметника на поета в Стария град ще бъдат поднесени цветя и венци от бивши и настоящи ученици на елитното училище от район "Северен". 

Преди това се организира тържествено шествие, което ще тръгне от училището, ще премине по пешеходния мост и Главната улица и ще стигне пред Арменското училище, където е и бюст-паметника на патрона Пейо Кр. Яворов. 

Там са поканени преподаватели и от Пловдивския университет, представители на местната власт и от фондация "Яворов". Тази година патронният празник преминава под мотото "55 години Яворовци". 

Това е група от ученици, учители, предприемачи и университетски лице, които се занимават с изследването на живота и делото на поета.

Интересното е, че в този клуб "Яворови почитатели" винаги влизат и настоящи ученици, които въпреки ангажиментите си в клас, намират време и за дейности в училищния живот. 

Директорът на СОУ "Пейо Яворов" Сашка Кръстева съобщи, че именно те ще се включат утре сутринта в почистване и облагородяването на мястото пред паметника на Яворов в Стария град.

След обяд пак по повод патронния празник на училището, във физкултурния му салон се организира и волейболен турнир. 

Той ще премине под мотото "Толерантност" и ще обедини най-добрите волейболисти на ЕГ "Иван Вазов", ЕГ "Пловдив" и училището-домакин "Пейо Яворов". Гост ще бъде кметът на район "Северен" Ральо Ралев. Спортният празник започва в 14.00.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...
Лекарите, озовали се първи на "Руски": Един час не можехме да вид...
Излязоха данни за заплатите в Пловдив и областта
Вандали са опетнили красивите мозайки пред ДКЦ-V в "Тракия"
Пловдивчанка от "Игри на волята" претърпя ужасяващ инцидент, възс...
Арх. Филип Бакалски: Има тежка деформация в баланса на разпредел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).