СОУ "Христо Г. Данов" отбеляза 165 години

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:56 / 05.05.2015
1747
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Христо Г. Данов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
165-та годишнина от основаването си чества днес СОУ "Христо Груев Данов" . Тържествената програма се проведе в читалище "Христо Ботев" под наслов "От децата - за децата".

СОУ "Христо Груев Данов" се намира в район "Северен" и е едно от най-старите училища в гр.Пловдив. Историята му датира от далечната 1850 год. Това е първото светско училище в кв. "Кършияка" и второ в града след Марашкото.

Поздрав към всички присъстващи на тържеството отправиха Лариса Кътова- заместник-кмет на район "Северен", Георги Енчев - директор на училището, Александър Буздрев - бивш директор на училището и бивш началник на РИО Пловдив.

Поздравителен адрес от кмета на община Пловдив по повод годишнината на учебното заведение бе прочетен за начало на тържествената част. Множество поздравителни адреси, букети и подаръци се връчиха на ръководството на СОУ "Христо Груев Данов".

Учениците показаха своите знания за живота на Христо Г. Данов, изпълниха множество танци, песни, акробатични съчетания, стихотворения и др. След което изненадата за всички присъстващи гости бе концертът на фолклорен ансамбъл "Тракия".


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Богата културна програма, кебапчета и бира в парк "Лаута"
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).