С модно дефиле и изложба децата от ДГ "Чучулига" отбелязаха Световния ден на рециклирането

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:21 / 18.03.2021
2172
С модна фиеста и изложба децата от ДГ "Чучулига“ отбелязаха Световния ден на рециклирането 18 март. Предметите от експозицията са изработени от малчуганите в час по изобразително изкуство, а костюмите са дело на родителите.

С помощта на въображението и креативността участниците претвориха пластмасовите и хартиени отпадъци в интересни експонати, както и в костюми на феи, принцеси, вълшебници и супергерои.

Децата от всички групи, които с огромно удоволствие демонстрираха своите уникални костюми, научиха, че трябва да бъдат разумни и отговорни, да събират отпадъците разделно и да пазят природата чиста.

Световният ден на рециклирането е инициатива, която включва училища, фирми и организации, които демонстрират различни начини да рециклират ежедневни отпадъци. Участниците са символично наречени "Герои на рециклирането"( #RecyclingHeroes), каквато е темата на събитието и през 2021 г.

Global Recycling Day се отбелязва за четвърти път по инициатива на Global Recycling Foundation. Целта е да се популяризират историите на хора, общности и градове, за които намаляването на отпадъците и рециклирането са приоритет.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).