Румен Петков ги грабна за градушката: Съсипваме животи заради Големия брат!

Автор: Цвети Тончева
Коментари (4)
11:53 / 03.09.2021
4835
С болка трябва да кажа, че Пловдив е регионът, който е много потърпевш от ученията на “братята", каза на брифинг преди минути лидерът на АБВ Румен Петков, предаде репортер на Plovdiv24.bg. “Забравихме случая на нахлуване на американски войници в частен имот, младото момче от Военна полиция, което се самоуби. По темата ни налегна мълчание. От три дни за Ръжево Конаре се говори всичко друго, само не и за съсипаната продукция на хората. Това ни кара да се замислим докъде сме стигнали като общество. Въпросът е и политически. Прозвуча доста цинично изказването за това какво би станало, ако бяхме свалили с противоградна ракета самолет на НАТО", каза Румен Петков.

По думите му, ако не се смущаваме, че в резултат на “управленска немощ е била унищожена земеделска продукция за милиони, е много жалко.

Това, което е трябвало да се направи, е или да се промени курсът на кацане – в Бургас и навсякъде другаде. “Но понеже Големият брат го е казал, съсипваме човешки животи. В Пловдив трябва да се замислим какво ни струват братята и тяхната безогледност. Да се разпореди да се спре борбата с градоносния облак значи, че някой е направил избора. 

Петков пита още какво става с разследването на самоубийството на момчето от Военна полиция. Минава се една граница, в която очевидно обществената търпимост в България е много висока – не ни интересува смъртта на офицера, уплахата в частния имот, в който нахлуха американски войници и унищожената продукция, а само това, че сме добре с братята.

АБВ ще поиска изслушване на премиера Стефан Янев за самолета, заради който е спрялаборбата с градушката, обяви Георги Илчев от АБВ.

Той обясни, че Владимир Маринов е входирал искане за изслушване на премиера Стефан Янев пред Народното събрание, като предложението е то да бъде насрочено като точка първа за четвъртък.

Гледайте повече във видеото.


Виж коментарите (4)

Още по темата (19):
10.11.2021 Добра новина след страшната градушка в Пловдивско
11.09.2021 Изтича срокът за подаване на заявления за нанесените щети след градушката в Пловдивско
10.09.2021 15 млн. лв. помощ за щетите от градушката в Пловдивско
09.09.2021 До 13 септември се подават заявления за щетите от градушката в Пловдивско
05.09.2021 Блокада и протест на главния път Пловдив - Карлово
05.09.2021 Земеделци излизат на голям протест
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).