Роботи посрещат гости в Техническия университет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:36 / 24.03.2015
1879
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - София, филиал Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Роботи, създадени от студенти в Техническия университет - филиал Пловдив ще посрещнат утре гостите на Деня на професионално направление "Електротехника, Електроника и Автоматика". 

По предварителна информация единият от роботите е вертикален от типа "Обърнато махало", а другият също е мобилен и ще изпълнява командите на свите създатели. 

Във фоайето пред аулата на вуза ще бъдат представени и други студентски разработки. 

Гости ще бъдат ученици от пловдивски гимназии, студенти от вуза, преподаватели по специалностите "Електротехника", "Електроника" и "Автоматика, информационна и управляваща техника" и представители на 6 български компании, които имат интерес към бъдещите инженери. 

И шестте фирми вече са взели на работа при себе си студенти, завършили филиала на Техническия университет в Пловдив. Точно те са поканени да разкажат за кариерното си развитие във фирмите Айгер, АВВ, Филкаб, Оптикс, Милара, Гемамекс. 

"Ние сме удовлетворени, че наши студенти вече работят на отговорни позиции в тези фирми", каза доцент Крум Кутрянски - един от организаторите на деня на професионалното направление "Електротехника, Електроника и Автоматика". 

През тази година в трите специалности на професионалното направление се обучават около 500 студенти - близо 400 от тях са по бакалавърски програми, над 70 се обучават в магистърска степен и 15 са докторанти. 

В рейтинговата система на висшите училища в България професионалното направление "Електротехника, Електроника и Автоматика" е на второ място сред българските вузове.

Денят на професионално направление "Електротехника, Електроника и Автоматика" ще започне от 14 часа днес в аулата на ТУ - филиал Пловдив, ул. " Цанко Дюстабанов" 25. От 13 часа в зала 4425 ще започне Денят на специалност "Полиграфия".

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Богата културна програма, кебапчета и бира в парк "Лаута"
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).