Ревизии на НАП Пловдив установиха скрити данъци и осигуровки за 152 млн. лв.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:15 / 18.06.2012
1693
Укрити данъци и осигуровки за над 152 милиона лева установиха инспекторите от НАП Пловдив. Това стана с направените около 1 000 ревизии от януари до сега. В 92% от ревизираните дружества са установени допълнителни данъчни и осигурителни задължения, като в 678 от случаите става дума за суми над 10 000 лева.

Най-големи по размер са допълнително установените задължения от данък добавена стойност. "Осветеният" от данъчните ДДС от началото на годината е близо 108 милиона лева. Сумата включва скрити обороти и съответно неначислен налог, отказан данъчен кредит и недоказани вътреобщностни доставки. Разкритите допълнителни задължения по данък "печалба" са около 34 милиона лева, а по плоския данък за физическите лица - 7,9 милиона лева. Разкрити са и 1,5 милиона лева невнесени осигуровки.

В повечето случаи задължения се крият от дружествата, които търгуват на едро, показва анализът на приключилите ревизии. След проверка на 160 търговци, в този бранш са начислени допълнителни данъци и осигуровки за почти 70 милиона лева. Не са подминати фирмите от строителния сектор - 106 компании са "спестили" 11 милиона лева, както и търговците на дребно, при които са начислени 6,4 милиона лева.

Обект на ревизии са били още компании, произвеждащи и търгуващи с горива, автомобилни превозвачи, зърнопроизводители, предприятия, занимаващи се с дърводобив и производство на мебели.

Данните са от ревизии, извършени в целия обхват на териториалната дирекция на НАП, който освен Пловдивски регион включва областите Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Смолян и Кърджали.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
"Дни на музиката в Балабановата къща" в предаването "Цветовете на...
Рали шампион: Ако аз трябва да мина с 200 км/ч по този участък пр...
Камери са заснели движението на джипа и момента на трагедията
Инструктор: Самонадеяността на младите водачи води до тежки ПТП-т...
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).