Регионалният съвет за развитие прие годишната програма за дейността си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:34 / 25.03.2009
1486
Съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие на ЮЦР и Регионалния координационен комитет в Южен централен район се проведе днес в областната администрация. На заседанието присъстваха заместник-министърът на земеделието и храните Димитър Пейчев, представители на министерствата - членове на съвета, областният управител на Хасково Райна Йовчева, зам. областните управители на областите Пазарджик, Кърджали и Смолян, кметовете на общини от област Пловдив и от ЮЦР, експерти, представители на организациите на работодателите, на работниците и служителите на национално ниво и медии.

Председателят на Регионалния съвет за развитие и областен управител на Пловдив Тодор Петков изнесе кратък доклад, относно изпълнението на решенията от първото заседание на Регионалния съвет за развитие в Южен централен район, което се проведе на 27 ноември 2008 г.

На заседанието бяха обсъдени предложения към Годишната индикативна програма за дейността на Регионалния съвет за развитие в Южен централен район. С Годишната индикативна програма се определят основните дейности, пряко свързани с функциите на Регионалния съвет за развитие, съгласно Закона за регионално развитие, както и необходимите средства за тяхното ефективно и ефикасно изпълнение през 2009 г. Целта на програмата е да осигури активното участие на Регионалния съвет за развитие в процеса на стратегическо планиране на регионалното и местното развитие и постигане на ефективна и ефикасна координация при усвояване на средствата за регионално развитие, насочени към икономическото, социалното и териториалното сближаване на района с останалите райони в България и Европейския съюз. Програмата бе одобрена и приета с направените предложения от членовете на Регионалния съвет за развитие.

Според изискванията на действащия Закон за регионално развитие бе създаден Регионален координационен комитет. Той осигурява ефективна координация и взаимодействие при изпълнението на операциите по оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз, върху развитието на района. По предложение Тодор Петков се създаде работна група за разработване на вътрешни правила за работа на Регионалния координационен комитет. В нейния състав влязоха 3 души: Петър Фиданов - областен управител на Смолян, Георги Иванов - старши експерт в МТСП и Евгения Борисова - гл. експерт в МЗХ.

На съвместното заседание бе представена и информация, относно операциите по оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз на територията на Южен централен район от представителите на управляващите органи на оперативните програми. Бяха изнесени няколко презентации от представителите на министерствата, които предизвикаха оживени дискусии.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).