Първи самостоятелен концерт-спектакъл на школата "Луди Млади"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
07:00 / 16.06.2012
974
Школа за народни танци "Луди Млади" кани всички граждани и гости на град Пловдив на своя първи самостоятелен концерт-спектакъл под надслов "... мир не зная, луд лудея, ... дето искам, там ще пея" днес, 16.06.2012 г., от 21:00 ч. в лятно кино "Орфей". Гост-звезда на събитието ще бъде неповторимата Валя Балканска заедно с гайдаря Петър Янев.

Днес Пловдив ще бъде огласен от завладяващите песни и танци на родния ни фолклор. Точно в 21:00 ч. ще започне първият самостоятелен концерт-спектакъл на една от най-изявените местни школи по народни танци - "Луди Млади" с ръководители Петя и Цвятко Маринови. Събитието ще се състои на сцената на лятно кино "Орфей" и ще е с продължителност един час. Специално за концерта в града на тепетата ще пристигне и великата Валя Балканска, която заедно с гайдаря Петър Янев ще подкрепи младите таланти.

Концертът е под надслов " ... мир не зная, луд лудея, ... дето искам, там ще пея" (П. Яворов, "Луди млади") и ще представи изпълнения, обхващащи всички фолклорни области в страната - от тежката Родопска песен до пламенните Шопски ритми. Участниците са над 40 на брой, на възраст от 3 до 53 години! Освен едноименният фолклорен Ансамбъл "Луди Млади", публиката ще забавляват и любителите-ентусиасти от школата със специално подготвени танци.

Чрез своя концерт "Школа за народни танци Луди Млади" иска да припомни на всички българи откъде тръгват нашите корени и колко силни са те. Народът ни често е минавал през различни периоди на недоимък, трудности и несгоди, но винаги е успявал да се съхрани, именно благодарение на своите традиции и фолклор. Нека и днес не забравяме, че всичко лошо ще отмине, че всяка криза има своя край - да се усмихнем, да почерпим вдъхновение от автентичните ни песни и танци и да посрещнем предизвикателствата пред нас с нови сили. Така, както са го правили нашите предци. Така, както ще го правят и нашите деца.

Заповядайте да се забавляваме и лудеем заедно, доброто настроение и приятните емоции са гарантирани! Билетите са на цена от 6 лв. и 8 лв. и могат да бъдат закупени от касата на лятно кино "Орфей" или в залата на "Школа за народни танци Луди Млади", която се намира в Палата №4 на Международен Панаир Пловдив (входът откъм р. Марица).


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Повече полиция на булеварди в Пловдив с висока концентрация на ПТ...
Предприятие обясни разликата между "Разфасовка от птиче месо" и "...
Майка на загинал моторист: Сам поиска да дари органите си, ако с ...
Брутални сцени в църква в Пловдив, раниха полицай!
Полицията взима мерки за мача Локо - Левски
За две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).