Прожектират безплатно филм за Апостол Карамитев на Римския стадион

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:56 / 12.06.2012
2093
От 15 до 17 юни за първи път в Пловдив ще се проведе фестивалът "Филмови дни на наследството", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това съобщи днес кметът Иван Тотев и покани всички пловдивчани и гостите на града на откриването на събитието в петък от 20:30 часа на Римския стадион. 

Мероприятието ще стартира със слово за актьора Апостол Карамитев, безплатно ще бъде прожектиран филма на Момчил Карамитев - "Апостол Карамитев".

Програмата ще продължи на следващия ден в Балабанова къща, където в 10.00 часа ще се прожектира филма на В. Севов и Лука Станчев: "Албания - земя на светлосенки", взел - първа награда на Юбилейния филмов фестивал на наследството.

В 11 часа следва филмът на екип с режисьор Ваня Трингова, носител на наградата на Националния филмов център:"Майка на пресветата Надежда". "Номер 1 туризма" - чешката връзка - филм на Варнева и Варненска тв с трета награда на Юбилейния филмов фестивал на наследството ще се излъчи в 17.00 часа, а 35 чинути по-късно е  "Надбягване с времето (Родопите)" на Мая Вапцарова - втора награда на Юбилейния филмов фестивал на наследството. 

Фестивалът продължава с прожекциите: в 20.30 часа - "Асен Пейков - българинът от Рим", 21.30 часа - Иван Георгиев - "Рембранда", а в неделя:  15.00 часа - "Нашата стока - най-добрата реклама" - награда на Института за изучаване на изкуството, 16.00 часа - "Фердинанд - непогребаният цар" - награда на МФБН, 16.30 часа - "Света Петка Българска - филм за балканската светица" - награден от х-л "Света София", 17.15 часа - "Йожи" - филм за Йосиф Цанков, награден от х-л "Централ парк", 19.00 часа - "Късче Америка" - Унгарската комедия. 

Закриването на фестивала с филма "История на Античния театър на Филипопол" - италиано-българска продукция ще е в 21.15 часа. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Пловдив: Няма как да не ти трепне отвътре, рукне ли род...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Голям успех за ученици от училище "Вапцаров"
Шофьорка: Стойте далеч от това място!
Повече полиция на булеварди в Пловдив с висока концентрация на ПТ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).