Промениха част от проекта за Източната тангента заради турските гробища

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:12 / 28.11.2013
5413
С 38 гласа "за", 4 "въздържал се" и нито един "против" пловдивските общински съветници измениха подробния устройствен план (ПУП), за да осигурят възможност за изграждане на продължение на проекта за ново трасе на бул. "Източен" (Източна тангента) за връзка със съществуващ транспортен мост над река Марица при остров "Адата", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Вносителят на текста по тази точка бе кметът Иван Тотев.

"Променяме един много стар проект, при който продължението на моста при остров "Адата" трябваше да мине през старите турски гробища. ЮНЕСКО обаче има разпореждане, че те са паметник на културата", коментира още вчера за нашия сайт зам.-кметът Димитър Кацарски.

Според него целта на това изменение на ПУП е да се избегне прокарването на трасето през културния паметник.

Припомняме, че още на 13.01.2010 г. директорът тогава на "Капитално строителство" в Община Пловдив инж. Тошо Пашов казва за Plovdiv24.bg, че се обявява конкурс за проектиране продължението на моста на Адата и връзката с "Брезовско шосе", като се включи и кръстовище на две нива.

Проектът е трябвало да бъде готов още същата година, а през 2011-а да започне изграждането на т.нар. Източна тангента. Продължението от моста на Адата трябва да минава покрай жп линията и да излиза на кръстовището с "Брезовско шосе".

Оттам продължава и с пътна връзка трябва да се качи на моста на Карловско шосе. Целта на проекта е да се разтовари движението около колелото на Панаира, както и автомобилният поток от северната индустриална зона към "Източен" и "Тракия" да се пренасочи по новия път.


Виж коментарите (0)

Още по темата (80):
03.12.2023 Какви са сроковете за завършване на някои от големите инфраструктурни обекти в Пловдив?
09.05.2023 Сигнал: Явно пак се взеха едни пари за този булевард
26.03.2023 Сигнал: Не е нормално индустриална зона, която носи огромни печалби на община Пловдив, да има толкова лоша инфраструктура
23.03.2023 Замразиха довършването на най-новия булевард в Пловдив
03.08.2022 Официално одобриха името на най-новия булевард в Пловдив
20.08.2021 Сигнал: Всяка сутрин и всяка вечер тук е ужас!
Още новини от Новини от Пловдив:
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).