Пролетта в Пловдив идва с "Бал в операта"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:15 / 21.03.2015
1107
Пролетта в Пловдив идва с Бал в операта. След новогодишния оперен празник в края на 2014 Домът на културата отново ще се огласи от музикален маратон днес. Програмата на Пролетния бал е разделена в два основни концерта. 

Световноизвестната формация "Мистерията на българските гласове" ще се качи на сцената в 18:30 часа заедно със симфоничния оркестър на Пловдивска опера. Женският народен хор към БНР с диригент професор Дора Христова отдавна се е превърнал в една от емблемите на българската национална идентичност. 

Певиците са изнесли повече от 1250 концерта в едни от най-престижните концертни зали на Европа, Азия, Америка и Африка. През 1990 година хорът е удостоен с голямата американска награда за музика "Грами", два пъти е носител на наградата "Кристална лира", номиниран е от Международната федерация на хоровете за културен посланик в страните от Европейския съюз. 

В концертната програма са включени и симфонични произведения от български автори като "Рапсодия Вардар" от Панчо Владигеров.

Орлин Горанов и Еделина Кънева ще са солисти на втооия концерт с шедьоври от опери и мюзикъли от 20:30 часа. Изпълнителите са сред малкото звезди в България, които с лекота и съвършенство преминават в различните жанрове. За двамата няма тайни нито в попмузиката и джаза, нито в операта и мюзикъла. Еделина и Орлин признават, че ги свързва не само страстта към изкуството, но и свободният дух на артиста.

Амбицията на Държавна опера Пловдив е да превърне в обществена и културна традиция събитието "Бал в операта" по примера на големите оперни театри в Европа. Предвиждат се по четири бала всяка година.

Билети за Пролетния бал в операта с концерти на "Мистерията на българските гласове" и на Орлин Горанов и Еделина Кънева се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Читателка: Намерена е голяма връзка с ключове
УМБАЛ "Свети Георги" придоби най-високия сертификат за диагноза и...
Внезапно си отиде Пламен Асенов
Пепа Деведжиева: "Синя България" е за връщане към нормалността в ...
НИМХ издаде нови предупреждения за днес
Продуцент на U2 и носител на шест награди Grammy идва в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).