Програма за честването на 3 март в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:30 / 02.03.2021
9952
С молебен в катедралния храм "Света Богородица", отслужен от пловдивския митрополит Николай, с тържествено честване пред паметника на Руските освободители на Бунарджика,  панихида за загиналите за свободата на България герои на паметника на опълченците на Централни гробища, в Пловдив ще бъде отбелязана 143-та годишнина от Освобождението от османско владичество и Национален празник на България – 3 март. 

Официалното слово ще бъде произнесено от Здравко Димитров – кмет на Община Пловдив, водещ ще е един от най-добрите рецитатори в България - Христо Христов. 

В церемонията по полагане на венци и цветя ще вземат участие представителен взвод, венценосци,  военен духов оркестър, членове на комитет "Родолюбие“, които преди началото на тържественото честване отново ще поведат пловдивчани в "Поход на свободата“ – шествие до върха на Бунарджика, предвождано от копия от знамената на българското опълчение. 

Вечерта на пл. "Централен“ ще се състои тържествена проверка - заря по повод Националния празник на Република България – 3 март, с участието на военни формирования от гарнизон Пловдив. 

Официалното слово ще бъде произнесено от генерал - майор Явор Матеев - командир на "Съвместното командване на специалните операции“ на Българската армия. Диктор ще е актьорът от Драматичен театър Пловдив - Симеон Алексиев.

Вижте програмата по часове: 

3 март 2021 г.: 

11.00 ч. Катедрален храм “Св. Богородица": Молебен, отслужен от Н. В. Пр. Пловдивския Митрополит Николай 

12.00 ч. Паметник на руските освободители – Бунарджика: Тържествено отбелязване на 143-та годишнина от Освобождението на България. Официално слово Здравко Димитров – кмет на Пловдив, водещ – Христо Христов. Церемония по полагане на венци и цветя, с участието на представителен взвод, венценосци и военен духов оркестър. 

13.30 ч. Паметник на опълченците – траурен парк “Централен"  (бул."Княгиня Мария Луиза “ №73): Панихида за загиналите български опълченци. Полагане на венци и цветя, с участието на представителен взвод, военен духов оркестър 

18.30 ч. – пл. "Централен“: Тържествена проверка-заря по повод Националния празник на  Република България – 3 март, с участието на военни формирования от гарнизон Пловдив. Официално слово генерал-майор Явор Матеев - командир на "Съвместното командване на специалните операции“ на Българската армия. Диктор – Симеон Алексиев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (35):
04.03.2021 Никой в Русия не знае какво се е случило на 3 март 1878 година
04.03.2021 Наш учен: 20 години затвор за тези, които отричат турското робство, то е по-страшно и от Холокоста
04.03.2021 Най-красивият водопад в света изгря в бяло, зелено и червено
03.03.2021 С тържествена заря-проверка в Пловдив завършиха честванията на 143 г. от Освобождението
03.03.2021 Асеновград издигна националното знаме по случай Освобождението
03.03.2021 Лили Иванова с поздрав за 3 март
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).